Filmové premiéry od 26. května

Do kin se vrací Alenka v říši divů. Tentokrát objeví v Londýně zrcadlo a vydá se zpět do Říše divů, aby pomohla Kloboučníkovi a setkala se s Časem. Maggie má plán je vztahová komedie s hvězdným obsazením. V nabídce je i francouzská road trip komedie Michela Gondryho Mikrob a Gasoil a také studentský film Road-Movie.

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (USA, 2016)

Alenka v risi divu Za zrcadlem-cz-poster
Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas.

Alenka v říši divů: Za zrcadlemicon_csfd
Alice in Wonderland: Through the Looking Glass
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA, 2016, 113 min
Režie: James Bobin
Scénář: Linda Woolverton
Kamera: Stuart Dryburgh
Hudba: Danny Elfman
Hrají: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Rhys Ifans, Matt Lucas, Ed Speleers, Andrew Scott, Stephen Fry, Alan Rickman, Michael Sheen, Timothy Spall, John Sessions, Toby Jones, Lindsay Duncan, Leo Bill, Simone Kirby, Richard Syms, Karol Steele, Joe Hurst, Barbara Windsor, Lasco Atkins, Riku Rokkanen, Martyn Mayger


Maggie má plán (USA, 2015)

Maggie ma plan-poster

Maggie (Greta Gerwig) je mladá a nezávislá Newyorčanka, která zatím marně čeká na tu pravou a životní lásku. Nakonec si zvolí plán, že se stane svobodnou matkou a k otěhotnění se rozhodne využít svou bývalou studentskou známost (Travis Fimmel). I díky této volbě má, jako vždy, pocit dokonalé kontroly nad vlastním životem. Ale i přes tuto pečlivě naplánovanou „transakci” však narazí na nepředvídatelnost osudu. Maggie se totiž nečekaně zamiluje, a to do Johna (Ethan Hawke), profesora antropologie, jemuž se pro změnu zrovna rozpadá manželství s Georgettou (Julianne Moore), velmi úspěšnou a egocentrickou profesorkou na prestižní Columbia University, a také více než trochu drsnou manželkou. A tak Maggie rozjede další ze svých dokonalých plánů. Tentokráte na osvobození Johna z manželského chomoutu.
O několik let později, když je Maggie za Johna už provdaná, si uvědomí, že její láska k němu už poněkud vyprchala. A tak, jak je zvyklá, přijde s dalším plánem, a to smířit Johna s jeho bývalou manželkou a vrátit jej zpátky tam, odkud si jej před časem vyzvedla. S trochou pomoci nejlepších přátel, Tonyho (Bill Hader) a Felicie (Maya Rudolph), Maggie uvede do pohybu nový skvělý plán, který zamíchá s jejich životy a to jak nečekaně, tak i hodně vtipně. Maggie nakonec zjistí, že osud by občas měl být ponechán svému osudu.

Maggie má plánicon_csfd
Maggie’s Plan
Komedie
USA, 2015, 99 min
Režie: Rebecca Miller
Scénář: Rebecca Miller
Kamera: Sam Levy
Hudba: Michael Rohatyn
Hrají: Julianne Moore, Greta Gerwig, Ethan Hawke, Travis Fimmel, Bill Hader, Maya Rudolph, Wallace Shawn, Kathleen Hanna, Jackson Frazer


Mikrob a Gasoil (Francie, 2015)

Mikrob a Gasoil cz poster

Drobný Mikrob a vynalézavý Gasoil jsou tak trochu nenápadní a přehlížení teenageři. Vyhlídka, že dva měsíce blížících se prázdnin prožijí se svými rodinami, je pranic neláká. Jak ale uniknout před nudnou rutinou? Třeba tak, že vezmete motor ze sekačky, několik dřevěných planěk a postavíte neortodoxní vozidlo, něco mezi karavanem a zahradním domkem. A v něm zamíříte na netradiční dobrodružný road trip po Francii. Svoboda volá!

Mikrob a Gasoilicon_csfd
Microbe et Gasoil
Komedie / Road movie
Francie, 2015, 103 min
Režie: Michel Gondry
Scénář: Michel Gondry
Kamera: Laurent Brunet
Hudba: Jean-Claude Vannier
Hrají: Ange Dargent, Théophile Baquet, Diane Besnier, Audrey Tautou, Vincent Lamoureux, Agathe Peigney, Douglas Brosset, Laurent Poitrenaux, Jana Bittnerová, Fabio Zenoni, Étienne Charry, Emeline Bayart, Eriko Takeda, Sacha Bourdo, Marie Berto


Road-Movie (Česko, 2015)

Road Movie-plakat

Jakub, spoluvlastník cestovní kanceláře Dolce Travel, odjíždí na víkend z Prahy do svého rodného města Telče, aby zde se svou rodinou oslavil narozeniny své matky. Potkává Ilonu, dávnou kamarádku z dětství, se kterou se neviděl několik let, a se kterou se vydává na spontánní a intenzivní výlet za hranice České republiky. Jejich zpočátku bezstarostná cesta, během které plánují jak utečou do Itálie sbírat meruňky, se postupem času stává pro oba spíše frustrující. Film o současné generaci mladých lidí, jejich ztrátě orientace, absenci důležitých hodnot, cílů, fantazie a vlastního názoru.

Road-Movie icon_csfd
Česko, 2015, 88 min
Režie: Martin Jelínek
Scénář: Martin Jelínek, Vít Zapletal
Kamera: Aleš Lněnička, Filip Rejč
Hrají: Matěj Merunka, Agáta Kryštůfková, Josef Láska, Vít Rohr, Matěj Anděl, Tomáš Hanák, Kamila Trnková