První teaser Pohádek pro Emu s Geislerovou a Vetchým je tu

V listopadu bude mít premiéru romantická komedie Pohádky pro Emu. V hlavních rolích se představí Aňa Geislerová a Ondřej Vetchý. Je tady první teaser, který napovídá, že by mělo v první řadě jít opravdu o romantiku.

V současné chvíli vstupují práce na filmu do další fáze postprodukce, vzniká i hudba. Novou písničku speciálně pro film složí a nazpívá Michal Hrůza. Režisér a autor scénáře Rudolf Havlík si pro svůj druhý celovečerní snímek Pohádky pro Emu zvolil téma hledání lásky a štěstí i za cenu, že se musíte vzdát svého pohodlí a podstoupit nečekané dobrodružství. A možná právě situace, která se zdá být na počátku naprosto neřešitelná, vás nakonec může k tomu opravdu pohádkovému štěstí dovést.

Pohádky pro Emu (foto Vojtěch Resler)

Pohádky pro Emu (foto Vojtěch Resler)

Petr Miller žije a pracuje již řadu let v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší zpráva z Prahy, kterou považuje za omyl nebo špatný vtip. Je otcem osmileté Emy a po nehodě její matky také její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu. Petrovi převrátí nutnost soužití s dcerou, o jejíž existenci dosud neměl ani tušení, život doslova vzhůru nohama. Musí také přesvědčit sociálku, že roli rodiče zvládne. A proto je nutné najít pro Emu matku! Petr už dávno přestal věřit na lásku…Ale zázraky se občas dějí.

Pohádky pro Emu (foto: Vojtěch Resler)

Pohádky pro Emu (foto: Vojtěch Resler)

Postřeh Totalfilmu
Pozoruhodné je, že postava Aňy Geislerové má ve filmu příjmení Urbanová, které patřilo postavě Heleny Růžičkové v seriálu Vlak dětství a naděje, který má v základu podobnou dějovou linku (otec zůstává sám se svojí dcerou).
Pohádky pro Emu (foto Vojtěch Resler)

Pohádky pro Emu (foto: Vojtěch Resler)

Kromě Ondřeje Vetchého a Ani Geislerové uvidíme  v titulní dětské roli Emu Švábenskou, dále Vilmu Cibulkovou, Annu Polívkovou, Marka Taclíka, Jiřího Dvořáka, Oldřicha Vlacha, Janu Bernáškovou a další. Film Pohádky pro Emu vzniká v produkci společnosti Fénix Film, do kin uvede Falcon 3.11. 2016. Ve stejný den bude mít film premiéru i na Slovensku, kde ho do kin uvede Continental film.

-red-
zdroj: Falcon, Fénix Film, Uljana Donátová