Vorel představuje ukázky z Instalatéra z Tuchlovic (video)

Tomáš Vorel právě dokončuje film Instalatér z Tuchlovic s Evou Holubovou a Jakubem Kohákem v hlavních rolích a zároveň posílá divákům první ukázky z filmu. Instalatér z Tuchlovic je vesnická komedie o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže… Do hlavních rolí obsadil – jako matku a syna – svou dvorní herečku Evu Holubovou a Jakuba Koháka, pro kterého jde o první hlavní roli v celovečerním filmu! Je to také poprvé, kdy český tvůrce připravil ukázky v nejvyšším možném rozlišení 4K. 

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později“,  nebo na „uvidíme“. Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku…

Instalatér z Tuchlovic (foto: Falcon)

Instalatér z Tuchlovic (foto: Falcon)

„Celý příběh je napsán podle skutečných postav, točíme na skutečných místech. Cítím mrazivý soucit s naším instalatérem Lubošem Cafourkem. Poctivý, šikovný řemeslník, který si nedokáže říci ani o lásku, ani o peníze. Všem všechno opraví, ale svůj život spravovat nedokáže…“ říká autor scénáře, režisér a kameraman Tomáš Vorel.  Předobrazem je skutečný instalatér z Tuchlovic, kterého jsem našel, když se mi ve studiu porouchalo umyvadlo. Ale je doplněn dalšími příběhy a hláškami jiných instalatérů, které jsem za svůj život poznal….”

Dále uvidíme Petru Špalkovou, Filipa Blažka, Jana Budaře, Petra Čtvrtníčka, Tomáše Matonohu, nebo Báru Polákovou.
Film vejde do kin 6. října v distribuci společnosti Falcon.

-red-
zdroj: U. Donátová, Falcon, Vorel Film