51. MFF KV | Jean Reno: Když máte úspěch, je to i díky lidem ve vašem okolí

Jean Reno je ve Varech, večer osobně uvede Leona a dostane Cenu prezidenta festivalu. Francouzský herec, který točí po celém světě, je podle svých slov evropským hercem, ačkoliv žije v New Yorku. A jak uspět za mořem? “Musíte být dobrý herec a mluvit bez akcentu, tak aby vám rozuměli i na americkém středozápadě.” 

Jean Reno

Jean Reno na tiskové konferenci (foto: Film Servis Festival Karlovy Vary)

Na tiskové konferenci odpovídal na rozličné otázky. Jen na dvě týkající se migrantů odpovědět odmítl.“Necítím se oprávněn odpovídat na takové otázky. Nemám dostatek informací a nejsem politik,” uzavřel toto téma herec.

Rozpovídal se i o úspěšné Magické hlubině, kterou natáčel s Lucem Bessonem: “Bylo to velké dobrodružství. Luc ten nápad dostal na jednom řeckém ostrově, kde tehdy žil s rodiči. My jsme s tím filmem sjezdili celý svět. Ten film vnímám jako zvláštní, ale velmi krásný. A mimochodem, rok nám trvalo, než jsme se takhle naučili potápět a byli jsme schopni ponořit se do hloubky třiceti metrů bez přístrojů.”

Jean Reno a Jean-Marc Baar ve filmu Magická hlubina (1988)

Jean Reno a Jean-Marc Baar ve filmu Magická hlubina (1988)

Luca Bessona považuje za svého blízkého přítele – “Pokaždé, když máte nějaký úspěch, je to většinou také díky lidem ve vašem okolí. Nevím, jakou bych měl kariéru bez něj. Ale to není důležité. Důležité je, že jsme přáteli.”

#JeanReno čtyřikrát jinak na #pressconference #kviff #kviff2016 #51mffkv #karlovyvaryinternationalfilmfestival #celebs

A photo posted by Totalfilm.cz | web (@totalfilmcz) on

O důležitosti přátel hovořil také v souvislosti s natáčením nových projektů. “Nevybírám si primárně podle scénáře, ale především s ohledem na to, s kým budu ty tři měsíce na natáčení trávit. Chci trávit svůj čas s dobrými lidmi. A pokud si s nimi nesednu, spolupráci odmítnu.”

Jean Reno na tiskové konferenci

Jean Reno na tiskové konferenci (foto: Totalfilm.cz)

Jean Reno se rozpovídal o Česku, kde před rokem natáčel pokračování sci-fi komedie Návštěvníci a chystá se tu v nejbližší době natáčet také čínský dobrodružný film.
“V Česku se mi líbí. Lidé tu jsou vřelí, necítil jsem tu žádnou agresi a napětí. Jsou tu krásné ženy, milí lidé a dobré jídlo. A to myslím smrtelně vážně.”

Jean Reno 22.30 uvede ve Velkém sále hotelu Thermal projekci slavného filmu Leon. Při příjezdu pozdraví diváky na červeném koberci.
Před projekcí filmu převezme Jean Reno Cenu prezidenta MFF KV. Rovněž se uskuteční  natáčení pořadu Na plovárně s Markem Ebenem a s publikem. Diváci, kteří si zakoupili vstupenku na Leona, budou účastníky natáčení.

-red, AC-
foto: Totalfilm.cz, Film Servis Festival Karlovy Vary © 2016