Vary ve vašem kině – do vašeho města putuje trojice festivalových filmů

Ve 35 kinech a 32 městech odstartovaly Vary ve vašem kině. Letos poprvé nabídnou kina po celé České republice ochutnávku z karlovarského programu se třemi filmy z nesoutěžního programu 51. ročníku MFF Karlovy Vary. Stane se tak díky labelu KVIFF Distribution, ve kterém se spojují aktivity MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms. Jedná se o americký pozitivně laděný film Tohle je náš svět, který si ze sobotního slavnostního zakončení festivalu odnesl Diváckou cenu. Evropskou tvorbu reprezentuje francouzská detektivní retro komedie Líná zátoka a třetici završí vysoce ceněné brazilské drama Neonový býk.

Podívejte se na pozvánku do kina od herce Vigga Mortensena a režiséra filmu Tohle je náš svět Matta Rosse:

V hlavní roli excentrického otce šesti dětí ve filmu Tohle je náš svět (Captain Fantastic, USA 2016) exceluje herec Viggo Mortensen. Jeho neotřelý přístup k výchově si na karlovarském festivalu, stejně jako před tím v Cannes nebo na Sundance získal srdce diváků i kritiků. Podle listu The Guardian se jedná o „upřímný, zábavný a právě tak akorát dojemný film, který se vyhýbá sentimentu i zbytečnému sarkasmu či ironii“, a Variety soudí, že Viggo Mortensen se pro roli této svérázné hlavy rodiny narodil. Divácká cena z Varů doplní sbírku režiséra Matta Rosse, který si třeba z festivalu v Cannes odvezl cenu za nejlepší režii v prestižní sekci Un Certain Regard.

Na čistě komickou notu zahraje detektivní retro komedie Líná zátoka (Ma Loute, Francie 2016) režiséra Bruna Dumonta, který před dvěma lety rozesmál karlovarské publikum svou minisérií Malej Quinquin. Líná zátoka představuje slavné herce (Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi) ve velmi neotřelých hereckých polohách. Zábavná francouzská komedie, odehrávající se v nádherně nasnímaných exteriérech severní Francie, ukazuje, že i Francouzi si umí dělat legraci sami ze sebe.

Divoký a smyslný svět brazilského rodea představí drama Neonový býk (Bio Neon, Brazilie 2015), druhý celovečerní film mladého brazilského režiséra Gabriela Mascara. Exotická road movie vypráví příběh provizorní rodiny, jejímž domovem je náklaďák, ve kterém se převážejí býci z jedné štace na druhou. Životy lidí a zvířat se na brazilském venkově prolínají v živočišné směsi vášně a naděje. Skrz prach a pot tvrdé práce probleskují sny pohledného kovboje Iremara, tanečnice Galegy a její malé dcery Cacá o barevné budoucnosti, zářivé jako mytický Neonový býk. Film byl ve světové premiéře uveden na mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách, odkud si odvezl zvláštní cenu poroty.

Kompletní seznam a termíny projekcí jsou k nalezení na www.kviffdistribution.com.

-red-
zdroj: Aerofilms

Vary ve vasem kine

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.