V Uherském Hradišti začíná 42. Letní filmová škola 

Dnes vstupuje Letní filmová škola Uherské Hradiště do 42. ročníku své existence a bude pokračovat až do soboty 30. července. V tuto chvíli je akreditováno 3008 návštěvníků, kteří budou moci během následujících 8 dnů zhlédnout přes 230 filmů z celého světa (promítaných v 6 sálech a 2 letních kinech).

Návštěvníci se ale mohou i poslechnout 11 koncertů, navštívit 12 divadelních představení nebo zajít na výstavy či společně s těmi nejmenšími zavítat na každodenní program v Dětském stanu. Mimo to je pro zájemce připraven i bohatý odborný program, večírky a nově i LFŠ Work&shop zóna.

Filmový program je tradičně rozdělen do šesti základních programových bloků: Fokus (letos zaměřený na Filipíny), Inventura, Spektrum, Visegrádský horizont, AČFK uvádí a Zvláštní uvedení.

lfs-plakat2016

Slavnostního zahájení, které proběhne dnes od 19:00 hod. v Kině Hvězda, se zúčastní vzácný host, pan Ivan Passer, česko-americký režisér a scenárista, představitel tzv. Nové vlny československé kinematografie a blízký spolupracovník a přítel Miloše Formana. Režijně debutoval krátkometrážním snímkem Fádní odpoledne, před svou emigrací však stihnul natočit i zásadní celovečerní film Intimní osvětlení. Oba tyto snímky nabídne Letní filmová škola divákům právě po slavnostním zahájení. Součástí večera bude i předání Výroční ceny Asociace českých filmových klubů pod patronací RWE, kterou pan Passer převezme z rukou ředitelky festivalu, paní Radany Korené. S režisérem se zájemci budou moci setkat na Lekcích filmu podle Ivana Passera v sobotu 23. července.

Informace o programu najdete na www.lfs cz

-red-