Geislerová je podle NY Times v Anthropoidu působivá (fotky z premiéry)

Anthropoid má za sebou slavnostní premiéru v New Yorku a 30. srpna se v Londýně odehraje slavnostní evropská premiéra. Kdy se film objeví v českých kinech zatím není úplně jasné. Možná koncem roku nebo začátkem roku příštího. To jsou poslední informace, které máme. Několik set českých diváků už ale film vidělo na projekcích na letošním karlovarském festivalu. Aňa Geislerová, která ve filmu hraje přítelkyni Cilliana Murpyho Lenku si vysloužila pochvalu od kritika NY Times Andyho Webstera. Ve své roli je podle něj působivá.

Aňa Geislerová se tedy 30. srpna v Londýně projde po červeném koberci po boku hvězdy megahitu 50 odstínů šedi Jamieho Dornana, Cilliana Murphyho, Charlotte Le Bon a dalších známých hollywoodských herců. Nebude to pro ni nic nového. Propagační kolečko kolem filmu začalo už vlastně loni v Karlových Varech, kde byl film představen ještě před začátkem natáčení.

Nový koprodukční film Anthropoid britského režiséra a scenáristy Seana Ellise měl světovou premiéru 1. července v rámci zahajovacího večera 51. ročníku MFF Karlovy Vary. Začátkem srpna následovala mimořádně vydařená americká premiéra v newyorském kině Loews, kde Aňa Geislerová vzbudila pozornost nejen exkluzivní černou róbou Valentino, kterou při této výjimečné příležitosti oblékla. „Jsem ráda, že jsem zažila atmosféru newyorské premiéry. Byl to další splněný sen a já si toho hluboce vážím. Bylo to dojemný, divoký, krásný a velký! Prostě New York. No a teď už se těším do Londýna!“ říká Aňa Geislerová.

Aňa Geislerová ve filmu Anthropoid

Aňa Geislerová ve filmu Anthropoid

Příznivé ohlasy sklidil především její herecký výkon v roli partnerky výsadkáře Josefa Gabčíka, například podle slov kritika deníku New York Times Andyho Webstera je Aňa ve filmu působivá. Londýn tak bude po New Yorku další metropolí světové kinematografie, kde se Anthropoid představí a následně vstoupí do distribuce.

Recenze New York Times

Recenze New York Times

Totalfilm.cz
foto z premiéry: Bleecker Street Media © 2016
Fotografie není dovoleno sdílet ani z nich vyrábět výřezy.