Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Recenze | Buchty a klobásy – běžte na to, to jste ještě neviděli!

Běžte na to. Takovou ujetost jste v kině už dlouho neviděli. Jestli vůbec. Seth Rogen a jeho parta přináší nekorektní animák, kde jsou do sebe zamilovaní párek a žemle. Vystačí si při tom s jedním supermarketem a kupou jídla. Co víc chtít. Buchty a klobásy

Buchty a klobásy (foto: Falcon)

Buchty a klobásy (foto: Falcon)

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Tohle fakt není pro děti[/pullquote]Pokud nějakou náhodou na film zabloudíte s dětmi, okamžitě upalujte ven. Sledování může pohoršit i dospělé, co by na to řekli maličtí caparti si netroufám odhadnout. Nejde tu jen o nekonečný přísun sprostých slov. Za touhle vulgární oponou totiž naleznete narážky na aktuální světové problémy. Od plýtvání s jídlem po konflikt mezi Izraelem a Palestinou. A to už se opravdu jen tak nevidí. S podobně útočnou vulgaritou přišel v minulosti Sacha Baron Cohen v Boratovi, Brunovi či Diktátorovi, ale i tyhle celkem nekorektní filmy si Buchty a klobásy namažou s přehledem na chleba. A ještě jim bude chutnat.

Poslední pětiminutovka je opravdu testem vaší tolerantnosti, protože tady se jede opravdu přes čáru. A i díky tomu stojí za to film vidět. Je opravdu vtipný, nedělá si servítky a přes svou nekorektnost dokáže na ledacos upozornit. Možná se vám bude chvilku trochu líto, že se tvůrci nevydali na delší cestu za hranice supermarketu, ale i ta troška, která nám je nabídnuta má velký dopad na to, jak to vlastně na takové typické městské ulici vypadá. Buchty a klobásy jsou také přeplněny nejrůznějšími filmovými odkazy a skvělým výběrem skladeb.

Nebudeme to prodlužovat, Buchty a klobásy stojí za to vidět. Už za svou smělost, nával vtipů a patřičnou nekorektnost.


  • 80%
    Režie - 80%
  • 80%
    Scénář - 80%
  • 80%
    České titulky - 80%
  • 70%
    Vizuál - 70%
  • 90%
    Hudba - 90%
  • 100%
    Odvaha - 100%
85%

Buchty a klobásy (USA, 2016)

Takový film jsme tu už vážně dlouho neměli a byla by velká škoda, kdyby vám proklouzl mezi prsty. Těch pět procent je za odvahu. Ta se cení.


Petr Račko, Totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Falcon, Totalfilm, Sony © 2016
Buchty a klobásy
Sausage Party
Animovaný / Komedie
USA, 2016, 89 min
Premiéra: 25. 8. 2016 Falcon

Režie: Conrad Vernon, Greg Tiernan
Scénář: Evan Goldberg, Seth Rogen, Kyle Hunter, Ariel Shaffir
Hudba: Christopher Lennertz, Alan Menken
Hrají: James Franco, Jonah Hill, Kristen Wiig, Seth Rogen, Edward Norton, Salma Hayek, Paul Rudd, Bill Hader, Michael Cera, David Krumholtz, Danny McBride, Nick Kroll, Craig Robinson, Conrad Vernon, Sugar Lyn Beard

Buchty a klobasy-cz-plakat

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast