Troška do kin posílá pohádkovou komedii Strašidla (soutěž s filmem)

Zdeněk Troška je režisérskou stálicí, která dělá, jak on sám říká, filmy “hlavně pro lidi”. A podle toho vypadá i návštěvnost snímků, pod kterými je jako režisér podepsán. V Česku je jedním z nejnavštěvovanějších tvůrců. Uvidíme, jak diváci zareagují na jeho nejnovější počin – rodinnou komedii Strašidla. Film vypráví o rodině hejkala Huga, která bydlí ve vile na okraji města. Co se ale stane, když když chce strašidla úředník vystěhovat? V hlavních rolích se představí Bronislav Kotiš, Tereza Kostková, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka a další.

Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Strašidla tedy budou muset mezi lidi a především – do práce!

V hlavních rolích rodinné komedie Strašidla uvidíme  Bronislava Kotiše  jako hejkala Huga, Terezu Kostkovou v roli jeho ženy Patricie, Carmen Mayerovou jako její matku Žofii, Jiřího Dvořáka v roli vodníka Bubly a Saru Sandevu  jako vílu Jitřenku. Sourozence Ester a Eleanora hrají Nelly Řehořová a Petr Šimčák.

Strašidla (foto: Falcon)

Strašidla (foto: Falcon)

Lidské pokolení pak zastupují Vladimír Polívka coby úředník Patočka, Tereza Bebarová jako majitelka prádelny, Václav Postránecký si zahraje ředitele školy a třídní učitelku vytvoří Anna Polívková. Dále uvidíme Petra Nárožného, Karla Dobrého, Matěje Hádka, Martina Pechláta, Petra Čtvrtníčka, nebo Janu Bernáškovou. Film vznikl v produkci Dany Volákové (Babovřesky) a Michaely Flenerové.

Otázka pro Zdeňka Trošku

Námět filmu Strašidla vyšel od pana Jiřího Kose, který není profesionálním autorem. Co se vám na jeho námětu zalíbilo a co bylo při zpracovávání textu do filmového scénáře nejobtížnější?
„Potěšil mě jeho „návrat“ k žánru filmů sedmdesátých let, jako byl Jak utopit dr. Mráčka nebo Dívka na koštěti, které byly a jsou stále u diváků oblíbené. To znamená veselohra ze současnosti s pohádkovým motivem. Pan Kos však toho napsal do scénáře tolik, že by to dalo na celý seriál, proto jsme museli vybrat jednu nosnou linii a tu filmově převyprávět. Právě samotný výběr co nechat a co oželet bylo nejtěžší.“ 

Režisér Zdeněk Troška při natáčení filmu Strašidla

Režisér Zdeněk Troška při natáčení filmu Strašidla

Soutěž s filmem Strašidla

Hrajeme o pobyt pro jednu osobu v Jizerských horách a 4 balíčky s CD Nelly Řehořové, filmovým tričkem a kosmetikou MOJE.

soutez-strasidla

Děkujeme společnosti Falcon a Fénix Film

Soutěž trvá od 15. srpna do 21. srpna 2016 včetně. V případě odpovědi na email soutez@totalfilm.cz, nezapomeňte uvést do předmětu „Strašidla“.

Film přichází do kin ve čtvrtek 18. srpna v distribuci společnosti Falcon.

-red-