Koukněte na bonus z Xmeního Blu-raye – Quicksilver měl náročné natáčení

Podívejte se na ukázku z bonusů filmu X-Men: Apokalypsa, který právě vychází na Blu-ray a DVD od Bontonfilmu. Pro nadšence světa X-Men pak na Blu-ray vychází všech šest dílů rozdělených na „původní“ trilogii a na „novou“ trojici filmů, která vznikla v poslední době a která dějově té původní sérii předchází. Na videu najdete ukázku z bonusů s Quicksilverem s anatomií natáčení populární Quicksilver time scény.

„Scénu, v níž Quicksilver díky svým schopnostem zachraňuje v jeden moment všechny studenty z vybuchující školy profesora Xaviera, točil Evan Peters 17 dní. Ovšem celá dvouminutová sekvence vznikala dokonce měsíc a půl. Jde o neuvěřitelně náročnou část filmu, pro kterou jsme používali algoritmy výbuchů, počítačové efekty, speciální kamery a taky opravdové výbuchy,“ vypočítává režisér Brian Singer.

Příští týden soutěž o DVD a BD s filmem

X-Men: Budoucí minulost (foto: Cinemart)

Quicksilver (foto: archiv)

Quicksilver je postava, jejíž schopností je neuvěřitelná rychlost a pokud ji použije, ostatní vypadají, jakoby se téměř zastavili. „Ostatní zmrznou a vy se mezi nimi pohybujete normálně. Říkáme tomu Quicksilver time a je zábava vymýšlet, co byste v těchto chvílích všechno udělali,“ říká Evan Peters představitel komiksové postavy ve filmové sérii X-Men. Postava Quicksilvera se objevila v předešlém filmu X-Men: Budoucí minulost a diváci si ji zamilovali. V novém filmu X-Men: Apokalypsa dostal proto Quicksilever i Evan Peters větší prostor. „Scéna v kuchyni v Budoucí minulosti měla velký ohlas a chtěli jsme ji teď překonat něčím větším, lepším a extravagantnějším,“ dodává Evan.

x-men-bon

Film X-Men: Apokalypsa doprovází na DVD a Blu-ray několik bonusů a pohledů do zákulisí. Na DVD je například zábavná řada přeřeknutí, zakopnutí a nepovedených záběrů, které ukazují překvapivě lidskou tvář vzniku velkého trikového blockbusteru. Na Blu-ray jsou pak i vedle zkažených záběrů i vynechané či prodloužené scény, video z dotočné nebo komplexní pohled na natáčení filmu.

-red-
zdroj: Bontonfilm