50 let Star Treku oslaví koncert v Rudolfinu s videomappingem

Mimořádná hudební i vizuální zážitek přichystali pořadatelé koncertu k 50 letům Star Treku. V rámci projektu Film Music Prague se v pražském Rudolfinu ve středu 2. listopadu rozezní tóny z mnoha stratrekovských filmů. Star Trek koncert nabídne ojedinělé spojení slavné orchestrální hudby s vizuálními efekty v podobě působivého videomappingu, který tvoří tým KinocirKus. Zážitek ještě umocní speciální scénické osvětlení.

Film Music Prague v pražském Rudolfinu

Film Music Prague v pražském Rudolfinu

Hudbu nastudoval dirigent Chuhei Iwasaki s Filmovou filharmonií, sólistkou koncertu bude Christina Johnston a zazpívá také chlapecký sbor Pueri gaudentes. Zazní ukázky z televizních seriálů a z většiny Star Trek filmů, například Khanova hněvu, Cesty domů i slavného Prvního kontaktu. V evropské koncertní premiéře zazní skladba z nejnovějšího filmu Star Trek: Do neznáma.

star-trek-koncert

Festival FILM MUSIC PRAGUE přináší nejen českému publiku spoustu hollywoodské filmové hudby a atraktivní hosty. V minulých letech do Prahy na pozvání pořadatelů zavítali slavní skladatelé Harry Gregson-Williams (Shrek), Elliot Goldenthal (Vetřelec 3), Fernando Velázquez (Sirotčinec), Rachel Portman (Čokoláda), Jan Kaczmarek (Hledání Země-Nezemě), Patrick Doyle (Harry Potter 4), Nicholas Hooper (Harry Potter 5&6) nebo Ilan Eshkeri (Hvězdný prach). Festival podporuje výzkum rakoviny českými vědci. Děti z dětských domovů a v pěstounské péči mají také příležitost navštívit tyto koncerty zdarma.

Bližší informace a předprodej vstupenek na www.filmmusicprague.com

-redakce-
foto: Film Music Prague