Jágr bude mít vlastní film – s hokejovými esy i hvězdami Hollywoodu

Na podzim 2017 bude mít premiéru celovečerní dokument 68. Už z názvu je patrné, že je věnován zřejmě nejslavnějšímu českému sportovci Jaromíru Jágrovi. Film 68 bude mít premiéru na podzim 2017, v době oslav 100. výročí založení americké NHL, jejichž bude Jágr důležitou součástí. Natáčení proběhne jak v Česku, tak v zahraničí, kde o kladenském rodákovi budou vyprávět světová hokejová esa a hvězdy Hollywoodu. První klapka padne v listopadu. Za snímkem stojí producent Lídy Baarové Jiří Jurtin.

Vizuál připravovaného filmu

Vizuál připravovaného filmu

“Snímek navíc doplní přitažlivé archivní záběry, nové originální reportáže z Jágrových působišť, nikdy nevysílané rozhovory s rodinou, blízkými kamarády nebo prvními trenéry,” vyjmenoval mluvčí filmu 68, Janis Sidovský.

V tiskové zprávě je zmíněna unikátní kombinace dokumentu a hraného filmu. V tuto chvíli není jasné, zda se jedná skutečně o kombinaci nebo dokudrama, kdy jsou historické momenty inscenovány. Tvůrci také uvádějí informaci, že půjde o vůbec první film o Jágrovi, uváděný globálně po celé planetě. Producent filmu Jiří Jurtin také uvedl, že získal od slavného hokejisty souhlas k natáčení: “S pokorou jsme od pana Jágra přijali souhlas, že můžeme zachytit jeho poctivou a neopakovatelnou cestu až na světový vrchol.” 

zdroj: K. Mchitarjan, J. Sidovský