Nejočekávanější říjnové filmy (ukázky)

Filmový podzim odstartoval a jako vždy tu máme pravidelný přehled těch nejočekávanějších filmů měsíce. Na prvních dvou místech je komiksovka Doctor Strange s Benedictem Cumberbetchem a samozřejmě adaptace bestselleru Dívka ve vlaku s Emily Blunt. Do kin míří také adaptace dalšího Brownova románu Inferno s Tomem Hanksem. Je tu také novinka Aleandra Ajy Devátý život Louise Draxe s Jamiem Dornanem nebo skvělý Toni Erdmann, festivalová lahůdka špičkové kvality. Celou rodinu potěší komedie Já, kocour. V kinech se objeví také Rodinné štěstí, letošní vítěz z Varů. Uniknout by vám neměly tři české novinky. Vorlův Instalatér z Tuchlovic, animovaní Lichožrouti a drama Tenkrát v ráji, v němž si po boku Vicy Kerekes střihl hlavní roli kajakář Vavřinec Hradilek. Zajímavé je německé drama 24 týdnů o bolestivém rozhodování nastávající matky. V nabídcce je i slibná komedie Zilionáři a Jack Reacher: Nevracej se s Tomem Cruisem v hlavní roli. Opomenout nemůžeme festival Be2Can, který do kin přinese i filmové festivalové lahůdky, které premiéru teprve mít budou.

Doctor Strange (v kinech od 27. října)

Asi nejočekávanější marvelovská adaptace posledních let, kterou zdobí Benedict Cumberbatch a Tilda Swinton. Nevíme jak vy, ale my se těšíme moc!

Dívka ve vlaku (v kinech od 6. října)

A tohle je taky pecka. Můžeme to potvrdit, protože jsme film už viděli. Adaptace světoznámého bestselleru má jako hlavní hvězdu Emily Blunt. Máte se na co těšit.

Inferno (v kinech od 13. října)

A do třetice další adapace. Tentokrát románu Dana Browna Inferno. Ve své ikonické roli se vrací Tom Hanks.

Devátý život Louise Draxe (v kinech od 20. října)

A také podle knihy vznikl film Alejandra Ajy o psychologovi, který se snaží odkrýt okolnosti podivného pádu devítiletého Louise Draxe. V hlavních rolích Jamie Dornan a Aaron Paul.

Toni Erdmann (v kinech od 20. října)

Tohle je jeden z festivalových hitů, které krom kritiků adorují především diváci. A není divu. Jde opravdu o skvělý mix komedie a dramatu o učiteli se zvlášní zálibou…

Já, kocour (v kinech od 6. října)

Co se stane, když se Kevin Spacey promění v kocoura? A když k tomu ještě navíc asistuje Christopher Walken? Tohle prostě musíte vidět!

Rodinné štěstí (v kinech od 6. října)

Vítěz karlovarského festivalu. Skvělá režie i herecké výkony v rodinném dramatu s komediálními prvky.

Instalatér z Tuchlovic (v kinech od 6. října)

Další svérázný počin svérázného režiséra Tomáše Vorla. Instalatér s tváří Jakuba Koháka slibuje zábavnou podívanou s typickou vorlovskou poetikou.

Lichožrouti (v kinech od 20. října)

Velmi populární knižní Lichožrouti dostali svou filmovou podobu a podle prvních ukázek se velmi povedla. Ideální návštěva kina pro celou rodinu.

Tenkrát v ráji (v kinech od 27. října)

Film na motivy stejnojmenného románu  Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Hlavní roli si střihl kajakář Vavřinec Hradilek.

Zilionáři (v kinech od 13. října)

Bláznivá partička v čele se Zachem Galifianikasem (Pařby) a dalším skvělým obsazením (Kristen Wiig, Jason Sudeikis, Owen Wilson) vám ukáží co všechno dokáží udělat pro 17 milionů dolarů.

24 týdnů (v kinech od 27. října)

Příběh televizní komičky, která se svým přítelem čeká dítě s Downovým syndromem a vážnou srdeční vadou a zvažuje, zda si jej navzdory obtížné lékařské prognóze ponechá, či ne.

Jack Reacher: Nevracej se (v kinech od 20. října)


Další agentská mise Toma Cruise je tady a vypadá to podle traileru sakra dobře! Tak uvidíme.

Festival Be2Can (od 6. října)


Třetí ročník toho nejlepšího z Berlinale, Benátek a Cannes přináší skutečné filmové lahůdky do Prahy, Brna, Zlína, Ostravy, Olomouce i na Slovensko.

-red-

zdroj: Totalfilm, Falcon, Freeman Entertainment, Bioscop, Forum Film, Film Europe, Aerofilms, A-Company, CinemArt