Je tu dabovaný finální trailer Fantastických zvířat a víme také česká jména postav (video)

V listopadu se opět začne čarovat! Vrátíme se do světa Harryho Pottera, bez Harryho Pottera. Jak je to možné? Na scénu totiž přijde Mlok Scamander, magizoolog, a tvůrce učebnice Fantastická zvířata a kde je najít, kterou zhruba o 80 let později otevře i brýlatý chlapec s nachovou jizvou na čele. S Mlokem se podíváme do kouzelnické Ameriky 20. let.

Scénář k filmu napsala J.K. Rowlingová, takže je série pořád ve správných rukou. Vrací se i osvědčený potterovský režisér, David Yates, který nám letos přinesl novou reinkarnaci Tarzana. Má za sebou všechny díly Pottera od Fénixova řádu, takže má kouzelnický svět v ruce. A i do Fantastických zvířat přináší stejný vizuální styl, předigitalizované efekty a jistou rádoby osudovost. Je potřeba vidět neustále stejně vypadající filmy se stejnými zápletkami? Nevím jak vás, ale mě to už začíná torchu unavovat. Tenhle přehršel stejných motivů a neuvěřitelných efektů začíná být pomalu ubíjející.
Ale třeba se pletu a čeká nás originální podívaná využívající všechny prvky filmu, včetně triků, ku prospěchu celku. Svědčila by o tom i účast Oscarem oceněného Eddieho Redmaynea, (Teorie všeho, Dánská dívka), pro kterého jde o první setkání s blockbusterovou mašinérií.

Všechny trailery ale působí poněkud mdlým dojmem. Přitom kouzelnický svět dvacátých let musí nabízet nečekané možnosti, i vzhledem k tomu, že se jedná o období, které se ve filmech zas tak často neobjevuje. Zaujmout vás tak můžou především kostýmy či náznaky kouzelnických tvorů. Mihne se snad i Ron Perlman (Hellboy). V traileru je mu hodně podobný skřet, kterému pravděpodobně propůjčil hlas i mimiku. Měl by se jmenovat Gnarlack. Jako záporák se objeví Colin Farrell, který snad už prolomí své prokletí s účastí na finančně vyhořelých velkoprodukcích. S Fantastickými zvířaty ho snad další propadák nečeká.

Na Fantastická zvířata se těšíme, ale zároveň varovně zvedáme prst. Je totiž docela možné, že nás čeká v listopadu průměrný flák, který pouze využívá známé značky. Nebylo by to poprvé, ani naposledy. Fantastická zvířata z kufříku Mloka Scamandera utečou už za měsíc, 17. listopadu 2016.

J. K. Rowlingová nedávno také oznámila, že nás nečekají dvě další pokračování, ale rovnou čtyři. Ze zamýšlené trilogie máme rovnou pentalogii. Zatím oznámená pokračování nás čekají v listopadových termínech v letech 2018 a 2020.

České výrazy ve Fantastických zvířatech 
(uvádíme pouze postavy s odlišnými českými jmény)

NEWT SCAMANDER (Eddie Redmayne) – MLOK SCAMANDER
MARY LOU BAREBONE (Samantha Morton) – MARY LOU HOLKOSTOVÁ
CREDENCE BAREBONE (Ezra Miller) – CREDENCE HOLKOST
+ další postavy Holkostových

BOWTRUCKLE – KŮROLEZ
NIFFLER – HRABÁK
THUNDERBIRD – PTÁK BOUŘLIVÁK
SWOOPING EVIL – STŘEMHLAVÉ ZLO
ERUMPENT – TŘASKAVEC
DEMIGUISE – POLOVID
OCCAMY – OKAMIE
MURTLAP – HRBOUN
GRAPHORN – MEČOROH
MOONCALF – MĚSÍČNÍK
RUNESPOOR – RUNOVEC

fantasticka-zvirata-cz-plakat