Co koupit na placce v lednu (DVD a Blu-ray tipy)

Tento měsíc tu máme na kulatých plackách několik silných titulů. Vybrali jsme jako vždy to nejdůležitější. Novinkou je i video verze, kterou najdete na našem YouTube kanále vždy ve stejný den jako článek. Tento měsíc se nám nejvíc zamlouvá Sully: Zázrak na řece Hudson, Buchty a klobásy, Božská FlorenceSedm statečných, ale také komedie Za láskou vzhůru a akčňák Ve jménu krve. Ale je toho víc. Podívejte se.

Tipy měsíce

Sully: Zázrak na řece Hudson

Jednoznačně nejzajímavějším titulem měsíce je katastrofický film Sully: Zázrak na řece Hudson. Stěžejní scény jsou skvěle natočeny IMAX® kamerami, ale to není všechno. Režisér filmu Clint Eastwood se pomalu staví po bok Olivera Stonea v zálibě zobrazovat skutečně žijící hrdiny. Jen není naštěstí tak hysterický. Natočil kombinaci nervy drásajícího příběhu pro velká plátna a soudního dramatu, který místy mixuje s psychologickým vhledem do hlavní postavy. Sully totiž místo uznání prochází tvrdým vyšetřováním leteckého incidentu.
Magic Box ho vydává na DVD, Blu-ray a 4K Ultra HD Blu-ray nosiči.Koupit Sullyho

Buchty a klobásy

Buchty a klobásy – takový film jsme tu už vážně dlouho neměli a byla by velká škoda, kdyby vám proklouzl mezi prsty. Je opravdu vtipný, nedělá si servítky a přes svou nekorektnost dokáže na ledacos upozornit. Možná se vám bude chvilku trochu líto, že se tvůrci nevydali na delší cestu za hranice supermarketu, ale i ta troška, která nám je nabídnuta má velký dopad na to, jak to vlastně na takové typické městské ulici vypadá. Buchty a klobásy jsou také přeplněny nejrůznějšími filmovými odkazy a skvělým výběrem skladeb. Pro děti to ale v žádném případě není!
Sledování může pohoršit i dospělé, co by na to řekli maličtí caparti si netroufám odhadnout. Nejde tu jen o nekonečný přísun sprostých slov. Za touhle vulgární oponou totiž naleznete narážky na aktuální světové problémy. Od plýtvání s jídlem po konflikt mezi Izraelem a Palestinou. A to už se opravdu jen tak nevidí.
Vychází na DVD a Blu-ray od Bontonfilmu.Koupit Buchty

Božská Florence

Meryl Streep hraje ve filmu Stephena Frearse Božská Florence nikoliv inspirovaný předobraz nejpříšernější zpěvačky všech dob, ale skutečnou Florence Foster Jenkins. Skutečný příběh příšerné zpěvačky, které její okolí chrání od zdrcující kritiky a posměchu je dodnes fascinující. Inspiruje ne jen filmové tvůrce, ale i dramatiky na divadle. Stephen Frears se drží opravdových reálií a Streepové poskytuje obrovský prostor pro ty nejdrobnější nuance Florenciny povahy. Streepová dokazuje (pokolikáté už?), že dokáže své postavě odevzdat absolutně všechno. Není ale sama, kdo film zdobí vynikajícím výkonem. Velké překvapení připravil svým fanouškům i divákům, kteří sledují (či nesledují) Teorii velkého třesku Simon Helberg. Jeho pianista Cosmé McMoon je možná kouzelnější než sama Florence a Hugh Grant podává v roli milujícího manžela jeden z nejlepších a nejdojemnějších výkonů za poslední roky.
Vychází na DVD a Blu-ray od Magic Boxu.Koupit Florence

Sedm statečných

Remake Sedmi statečných dopadl velmi dobře. Sedm statečných je čistokrevným akčňákem, který překvapí sehraností postav, vtipností i brutalitou. Všechno hezky odsýpá, tak jak se od většího filmu čeká a směřuje se k akčnímu vyvrcholení, kterému nejsou milé ani kulisy ani jejich obyvatelé. Neexistuje nic, přes co by v Sedmi statečných neproletěla olověná kulka. Nic. Po dlouhé době akčňák, který se toho nebojí. Palec nahoru pro Antoina Fuquu. (Bontonfilm nedávno také vydal původní verzi v remasteru na Blu-ray)
Bontonfilm vydává na DVD, Blu-ray, Blu-ray steelbooku, 4K Ultra HD Blu-ray a ve speciální edici s placatkou, šerifskou hvězdou a soundtrackem.Koupit Statečné

Za láskou vzhůru / Ve jménu krve

 

Dva naprosto odlišné filmy, ale oba skvělé, vychází na DVD společnosti Bohemia Motion Pictures. Skvělá francouzská komedie Za láskou vzhůru, o tom, jak to dopadne, když se vysoká blondýna zamiluje do vtipného bruneta trpasličího vzrůstu.
A pak je tu ještě ryzí akčňák, ve kterém exceluje Mel Gibson. Ve jménu krve má sice děj značně přímočarý, ale to u tohoto typu výplachu jednoznačně vyžadujeme. Takže za nás nelze jinak než doporučit!Koupit


Dále vychází

Ben-Hur

Další předělávku nabízí biblické drama Ben-Hur. Předělávka známého oscarového snímku dostala nový kabát. Sice nás nijak zvlášť nepřesvědčila, ale pro domácí kino to není špatný materiál. Film vychází u Magic Boxu na DVD, Blu-ray a Blu-ray steelbooku.Koupit Bena

Boj za svobodu


Další snímek vůbec nebyl v kinech a dostává se až na video: Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones.
Najdete ho na DVD a Blu-ray taktéž od Magic Boxu.Koupit Boj

Mělčiny

Mělčiny – tohle jsme si v kinech užili jako skvělou nápodobu Čelistí pro dnešní generaci. Blake Lively se ocitne při surfování zraněná na kameni nedaleko břehu. A kolem ní začíná pomalu kroužit žralok. Sice je to lehké béčko, ale skvěle natočené. A Blake to tady opravdu sluší, i když z ní občas teče trochu krve…
Bontonfilm tuhle napínavou záležitost vydává na DVD a Blu-ray.Koupit Mělčiny

Dítě Bridget Jonesové

Pokračování Bridget Jonesové s názvem Dítě Bridget Jonesové byl jedním z nejočekávanějších filmů loňského roku. Trojky bývají vycucané z prstu, tady to dopadlo opravdu dobře. Smát se budete, Hugh Grant tu ani moc nechybí. Jen pozor na Renée Zelweger na Blu-rayi ve vysokém rozlišení :) Herečka to s těmi plastikami trošku přehnala.
Film vychází na DVD a Blu-ray od Bontonfilmu.Koupit Bridget

Obr Dobr

Pro děti je tu velmi milý film Obr Dobr. Snímek Stevena Spielberga podle legendární knižní předlohy má spoustu skvělých výtvarných nápadů, hudbu Johna Williamse a poctivost v řemesle, kterou prostě musíme ocenit. Triky jsou opravdu na špičkové úrovni. Mark Rylance si je sice podobný, ale jako obr je kouzelný. Peníze jsou tu hodně vidět, výtvarníci neponechali nic náhodě. CGI z filmu nekřičí na sto honů, vše tedy vypadá velmi realisticky.
Vydává ho Magic Box na DVD a Blu-ray.Koupit Obra

Čapí dobrodružství

Animované Čapí dobrodružství prozrazuje, jak to vlastně chodí s dětmi a čápy. Čápi nosí děti… nebo alespoň nosívali. Teď nosí balíčky pro celosvětového internetového giganta Cornerstore.com. Nejlepší doručovatel společnosti, čáp Junior, má být zanedlouho povýšen, když náhodně aktivuje stroj na výrobu dětí a ten bez jakékoliv autorizace vyrobí rozkošnou holčičku. Junior a jeho kamarád Tulip, jediný člověk na Čapí hoře, v zoufalé snaze doručit zásilku dřív, než se to dozví šéf, a závodí s časem, aby doručili své první dítě – na divoké a objevné cestě, která by mohla pomoci k úplnosti nejedné rodině a vrátit čápům na celém světě jejich původní poslání.
Vychází na DVD, Blu-ray a 4K Ultra HD od Magic Boxu.Koupit Čápy

Naprosto dokonalé – film

Naše lednové tipy uzavírá v Británii ohromně populární filmové zpracování legendárního seriálu Naprosto dokonalé. Edina a Patsy jsou zpět — v jejich velkolepém debutu na filmovém plátně! Stále překypují šarmem a půvabem, prohýřených nocí v londýnských klubech by se nikdo nedopočítal. Po jednom nepovedeném večírku módních veličin jsou ale obviněny z katastrofické nehody, která potkala Kate Moss, a stávají se oběťmi mediální štvanice. Zdá se, že v Londýně už jim pšenka nepokvete, proto odlétají na Francouzskou riviéru s plánem usadit se tu natrvalo a užívat si život na vysoké noze až do smrti!
Bontonfilm komedii vydává na DVD.Koupit Naprosto dokonalé

Smrt ve tmě

A nakonec tu máme jeden horor. Smrt ve tmě má skvělý námět a je jedním z nejoceňovanějších áčkových hororů loňského roku. Vloupat se do domu slepce a věřit, že to bude brnkačka se ukáže jako nejchybnější úsudek, jaký mohl u teenagerské lupičské partičky nastat.
Film vydává Bontonfilm na DVD a Blu-ray.Koupit Smrt ve tmě

Děkujeme společnostem Bontonfilm, Magic Box a Bohemia Motion Pictures za poskytnutí nosičů.

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.