Masaryk – favorit Českých lvů představuje trailer (video)

Čtrnáct nominací na výroční ceny Český lev má historické drama Masaryk režiséra Julia Ševčíka. V hlavní roli se divákům představí Karel Roden. Dnes producenti uveřejnili trailer k filmu. A v podstatě potvrzuje to, co jsme psali v prvních dojmech. Snímek snese co do technické kvality srovnání i s dražší hollywoodskou produkcí. Stejně jako film je velkorysý a hollywoodsky rozmáchlý. Podívejte se.

Dramatický příběh, věnovaný osudům velvyslance a pozdějšího československého ministra zahraničí, Jana Masaryka, se vrací do doby těsně před druhou světovou válkou. Ve třicátých letech vrcholí Masarykova diplomatická kariéra, kterou tráví převážně ve Velké Británii, kde se snaží dostat světové mocnosti na stranu Československa.
Muž, oceňovaný jako brilantní řečník, zábavný společník a milovník života, má však i svou temnou stránku. Masaryk hledá únik před svým jménem, před odpovědností i před sebou samým v hýřivém životě, alkoholu a drogách, ale také v neustálém sebetrýznění. Tehdejší velvyslanec v Londýně se najednou ztrácí z veřejného života. Přerušuje kontakt s politickými kolegy i s přáteli. Na několik měsíců mizí, kamsi do Ameriky… Na pozadí historických událostí se odehrává napínavý životní příběh okouzlujícího, ale nevyrovnaného, sebedestruktivního muže a jeho marného boje o budoucnost vlastní země.

Masaryk (foto: Bioscop)

„Příběh lidí, kteří se snaží, byť nedokonale postavit diktatuře, je vždy nadčasový a romantický, stejně tak jako je často krutý a předem odsouzený k nezdaru. Ať už jde o Jana Masaryka, který se snaží přesvědčit velmoci, aby zarazily nacistickou agresi, či v jiném životním období agresi Ruskou, nebo studenta stojícího si za svou pravdou oproti přesile, či o běžného člověka, který chce žít svobodně navzdory silám, které ho chtějí zmanipulovat či zajmout – vždy jde nakonec o boj dobra proti zlu, a v něm zlo často vítězí,“ říká spoluscenárista a režisér filmu Masaryk Julius Ševčík.

Eva Herzigová a Karel Roden ve filmu Masaryk

Masaryk bude mít svou premiéru v hlavním programu letošního Berlinale. Objeví se pod hlavičkou Berlinale Special. V rámci této sekce uvádí berlínský festival mimořádné kinematografické počiny nebo pocty světovým filmařským osobnostem.
„Velmi si vážíme toho, že film Masaryk byl vybrán do hlavního programu letošního Berlinale z několika tisíc titulů,“ říká producent filmu Rudolf Biermann a věří, že příběh této vzrušující osobnosti může být srozumitelný mezinárodnímu publiku.

Česko-slovenský film Masaryk vznikl v produkci společnosti IN Film a Rudolfa Biermanna. V českých kinech se film v distribuci společnosti Bioscop objeví 9. března.
Kromě Karla Rodena uvidíte i Oldřicha Kaisera v roli Edvarda Beneše.
Dále pak Arly Jover, Hanse Zischlera, Evu Herzigovou, Martina Hoffmana, Emilii Vášsaryovou, Zuzanu Kronerovou, ROberta Jaškówa, Paula Nicholase, Dermota Crowleyho, Jamese Flynna, Jiřího Vyorálka, Vlado Hajdu a další.

-red-
foto/video: Bioscop/Totalfilm © 2016, 2017

zdroj: U. Donátová

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.