Oscarová Markéta Irglová natočila hudbu pro Miluji tě modře

​Skladatelka a zpěvačka s českými kořeny Markéta Irglová, která byla v roce 2008 oceněna Oscarem za film Once, byla v loňském roce oslovena filmovým režisérem Miloslavem Šmídmajerem k napsání další filmové hudby. Její tvorba tak již za pár dní zazní v novém českém filmu, romantické komedii Miluji tě modře. Ten má premiéru v českých kinech už 26. ledna.

“Jsem rád, že Markéta na moji nabídku kývla, a že bude její krásná hudba součástí dalšího filmu, navíc českého,” dodává producent a režisér Miloslav Šmídmajer, jehož spolupráce s držiteli prestižních světových cen není nová. Za svoji kariéru spolupracoval mj. s Milošem Formanem, který si zahrál epizodní roli v jeho pohádce Peklo s princeznou (2009). S hudebníky skotské rockové kapely Nazareth dokonce natočil celovečerní dokument s podtitulem Nekonečný rockový mejdan (2013). Se světoznámým operním zpěvákem Lucianem Pavarottim spolupracoval v roce 2006 na dokumentu Pavarotti v Praze. S českými umělci úzce spolupracoval např. s Miroslavem Ondříčkem, se kterým napsal autobiografii Tudy jenom procházíme (2011) a natočil dokument Povolání: kameraman (1995).

Doplňme, že v tomto filmu zazní vedle hudby Markéty Irglové také úspěšná skladba mladého zpěváka a skladatele Michaela Foreta – No Right/No Wrong. “Tuto píseň jsem vybral proto, že přesně zapadla do jedné party – scény a skvěle ji oživila. Navíc je to jedna z nejlepších českých písní, kterou jsem v loňském roce slyšel“, uzavírá Šmídmajer.

-red-
zdroj: J. Šafářová, Bioscop