Na HBO dnes startují hvězdně obsazené Sedmilhářky (soutěž)

Na HBO dnes míří adaptace Sedmilhářek (Big Little Lies), knižního bestselleru australanky Liane Moriartyové. Temná originální série HBO s komediálními prvky vyniká mimo jiné i extrémně hvězdným obsazením. V čele stojí Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley. Nechybí ani Alexander Skarsgård nebo Laura Dern, se kterou se Reese Whiterspoon potkala naposledy v dramatu Divočina. 

Sedmilhářky (foto: HBO)

Hvězdná ale není jen herecká sestava. Novinku režíroval Jean-Marc Vallée, který má na kontě Klub poslední naděje. Scénář napsal David E. Kelly, kterého si většina z nás pamatuje z titulků kultovní Ally McBealové.

První dojmy z úvodních dílů

V televizním zpracování se děj přesunul z Austrálie do Kalifornie. Vyprávění má zajímavou strukturu. Od začátku je jasné, že se na půdě zdejší školy a hlavně mezi rodiči stalo něco strašného. V prvních dvou dílech jsme se nedověděli ani jméno oběti ani pachatele. Autoři nám dali nahlédnout do domácností a vztahů ústředních postav. To vše je pravidelně prokládáno výslechem svědků na policii, kteří odhalují další temná tajemství. Vše pak do sebe začíná postupně zapadat. Velmi temné chvilky pravidelně střídají komediální momenty. Některé věci se na první pohled zdají jasné a průzračné, ale už první minuty nasvědčují tomu, že to tak úplně nebude. Série v synopsích slibuje množství velkých a dramatických zvratů. Nemáme důvod tomu nevěřit. Už první dva díly jsou divácky mimořádně silné a potěší sofistikovaným a hlavně přehledným scénářem. Totéž platí i pro velmi jistou režii. Zaujala nás i kamera a soundtrack. Verdikt samozřejmě vyneseme po skončení celé série, ale první dojmy z úvodu jednoznačně směřují k tipování, že se jedná o mimořádnou sérii.

Signál kanálu HBO 3 je dnes otevřený i pro diváky, kteří nemají předplatné HBO. Premiéra prvního dílu začíná v 9 večer. První část je také k dispozici volně na webu HBO GO a příslušných mobilních aplikacích.

Společně s HBO jsme pro vás připravili soutěž o tři knižní předlohy

Soutěž trvá od 20. února do 27. února 2017. Pokud chcete použít soutěžní email soutez@totalfilm.cz, nezapomeňte uvést do předmětu „Sedmilhářky“. Formulář smí soutěžící odeslat pouze jednou. Pokud ho odešle víckrát, bude jeho IP adresa ze soutěže vyřazena.
Dodavatelem cen je Home Box Office.

-red-
foto/video: HBO © 2017