Kong má hlavní trailer, posadil nás na zadek (video)

Kampaň Konga vrcholí! Tenhle otvírák letní sezóny Warneru se sice prezentoval epickými ukázkami, ale pokaždé jim chybělo něco, z čeho bychom se posadili na zadek. Nejdřív jsme dostali trailer s náznaky, poté s pár záběry Konga, no a teď se do toho šláplo naplno. A je to panečku natřískaná podívaná, která konečně zvedá naše očekávání na celkem nedočkavou úroveň. Čekat už nebudeme dlouho. Kong: Ostrov lebek vstupuje do kin už 9. března.

Trailer ukazuje dost nových záběrů. Takže ti, co o návštěvě kina nepochybují, mohou ukázku protentokrát vynechat. Nic moc nového se z příběhu nedozvíme, jde především o umně nastříhanou akční koláž a opičáka se tu nabažíme dosyta. Na velkofilm je tu až nezvykle dost zajímavých záběrů (vrtulník a pohled na Konga) a nápadů, (klepací hlava, zaměřování přes zbraň) takže nás čeká i vizuálně vypiplaná podívaná. Chybět nebude i občasné komediální odlehčení. Nejvíc se ale asi stejně těšíme na souboj Samuela L. Jacksona s Kongem. Jo, a oscarové Brie Larson to tady vážně sluší. Snad si jí přerostlý opičák nevezme na výlet do New Yorku…

Podle všeho ne. Kong by se měl odehrávat jen na Ostrově lebek a i na této malé ploše nabídnout tuny roztodivných stvoření. Není se čemu divit. Film se odehrává ve stejném světě, kde řádí také Godzilla. V březnu tak otevřeme další zářez do světa monster. 21. března 2019 se dočkáme pokračování Godzilly a 28. května 2020 pak rovnou vysněného bijáku Godzilla vs. Kong. Tak uvidíme jestli tyhle ambiciózní plány Warnerům vyjdou. Jestli se jim to povede záleží také na Kongovi.

Petr Račko, Totalfilm.cz
video: Freeman Entertainment / Warner Bros. © 2017