Netrvalo to dlouho, Batman už má nového režiséra

Netrvalo to dlouho. Nový Batman má režiséra. A je jím favorizovaný Matt Reeves. Nedávno jsme vás informovali, že Ben Affleck odstoupil od režie, jednoduše proto, že by nestíhal zastávat tolik funkcí. Všichni tak nějak tušíme, že to není úplně pravda, ale tvůrcům do hlav nevidíme, takže se musíme spokojit s tímto oficiálním prohlášením. S problémy, které momentálně postihují komiksovou divizi DC a Warner Bros. vás tentokrát nebudeme zatěžovat, máme rozepsaný shrnující článek, raději se teď mrkneme, kdo že to ten Matt Reeves je.

Ben Affleck jako Batman

Pokud znáte Monstrum nebo Úsvit planety opic, přihořívá. A pokud se letos v létě těšíte na Válku o planetu opic, HOŘÍ! Pod touto trojicí snímků je Reeves podepsán. A nejsou to žádné propadáky. U toho třetího tedy nevíme, ale nic tomu zatím nenasvědčuje. Pokud tedy v létě opičáci výrazně neklopýtnou a Reeves se nezalekne tlaku studia či novinářů, měl by se nový Batman hnout konečně kupředu. Teď už jen pořádně vytunit scénář, a hurá před kamery.

Matt Reeves

Jak to ale nakonec bude s příběhem, je také záhadou. Objevily se totiž nové drby, že by se měl začít psát scénář úplně nový. Prozatím se proslýchalo, že by se příběh měl odehrávat v Arkhamu a ukázat se mělo několik záporáků včetně Jokera nebo Deathstrokea, kterého má hrát Joe Manganiello. To se všechno může teď změnit. Uvidíme. Vzhledem k tomu, že měl jít Batman do kin příští rok, měli by do toho tvůrci šlápnout. Pravděpodobně se ale netopýr vrátí zpět mezi premiéry roku 2019, případně 2020. Volných slotů tam má Warner Bros. víc než dost.

připravil: Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Freeman, CinemArt, archiv

Článek jsme oštítkovali takto: