Recenze | Lego® Batman film je plný ujetosti, vtipu a akce

​Batman je fenomén. Lego® je fenomén. Dohromady se tak jedná o celkem geniální tah. První kostičkový film jsme dostali v roce 2014 a stáli za ním Phil Lord a Christopher Miller, talenti, kteří přivedli na svět sérii Jump Street nebo Zataženo, občas trakaře. Byl z toho solidní hit, ze kterého byli nadšení jak kritici, tak diváci. Dvojici tyto úspěchy vyšvihly až k režii komiksového Flashe, který posléze opustili, a to kvůli novým Star Wars o Hanu Solovi. To je sakra progres.

Lego Batman film (foto: Freeman)

Hlavouni z Warneru by byli sami proti sobě, kdyby potenciál Lego filmů nevytěžili na 100%. A tak nás kromě pokračování Lego příběhu čeká i Ninjago movie. A další jsou zcela jistě na cestě. Nejnovějším přírůstkem do Lego vesmíru je ale Batman, který ač bez Lorda a Millera, za to s nováčkem Chrisem McKayem na režisérském velínu, je opět velkou trefou do černého.

Opět svěží jízda

Lego Batman je odlehčená komedie, která si bere na paškál samotnou postavu Batmana, filmy obecně a hlavně také kupu záporáků. Tedy alespoň těch, který patří studiu Warner Bros. Potkat tu můžete Godzillu, Voldemorta, ale dokonce i Sauronovo oko. Zdá se vám to bizarní? Je to tak. Díky přeplácanosti a svěžesti se můžeme vydat na absurdní jízdu, která vám uteče, než stačíte říct Batmobil. Samozřejmě Batman má i slabší místa, a to například v kolísavosti humoru, je to ale především film pro děti, takže se občas nějakým stupiditám nevyhnete. I tak si ale dospělí najdou tolik narážek a i filmových odkazů, že si je nebudou mít šanci ani zapamatovat.

Animace je na vynikající úrovni, stejně jako český dabing, který využívá hlasu Davida Novotného, který namluvil Batmana v Nolanově trilogii. Docela velký prostor má ve filmu akce, dalo by se říci, že od poloviny filmu je prakticky nepřetržitá a hlavně přehledná.

Lego Batman film (foto: Freeman)

  • Režie - 75%
    75
  • Scénář - 70%
    70
  • Animace a vizuál - 80%
    80
  • Hudba - 75%
    75

Lego® Batman film (2017)

Nikdy bych neřekl, že se mi bude líbit Lego film. Samotná idea je tak ujetá, že jinačí než absurdní přístup nemá šanci. A i Lego Batman film jej má. Je to odlehčená komedie, plná ujetosti, vtipu a akce, takže o zábavu není nouze. A každý si v něm něco najde. Pro rodinnou návštěvu kina ideální mix.

75 %
Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Freeman Entertainment / Warner Brothers © 2017

LEGO® Batman film
The Lego Batman Movie
Animovaný / Akční / Dobrodružný / Komedie / Rodinný / Fantasy
USA / Dánsko, 2017, 104 min
Premiéra: 9. 2. 2017 Freeman Entertainment

Režie: Chris McKay
Scénář: Seth Grahame-Smith, Chris McKenna, Erik Sommers
Hudba: Lorne Balfe
Hrají: Will Arnett, Jenny Slate, Ralph Fiennes, Rosario Dawson, Zach Galifianakis, Michael Cera, Mariah Carey, Billy Dee Williams, Jonah Hill, Channing Tatum

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.