Je tu první ukázka Hurvínka – vznikal sedm let a v létě dorazí do kin ve 3D

Nový film Hurvínek a kouzelné muzeum vznikal více než sedm let. Na diváky čeká úplně nová a moderní podoba známých postaviček. Snímek vznikal pod vedením producenta a hlavního režiséra Martina Kotíka a pracoval na něm tým špičkových scenáristů, výtvarníků a animátorů z různých evropských zemí. Autorem příběhu a členem režijního týmu je Jesper Møller, mimo jiné režisér filmu Asterix a Vikingové. Do českých kin vstoupí filmu Hurvínek a kouzelné muzeum 31.srpna 2017. Nyní se představuje prostřednictvím první ukázky.

Při vzniku filmu byly využity nejmodernější technologické postupy, snímek je natočen ve 3D a tvůrci věří, že je schopen obstát v konkurenci zahraniční animované produkce a přitom neztratí poetiku a humor, založený na věčném špičkování táty se synem.
„Klíčové pro vývoj celého projektu bylo, aby se s ním od počátku ztotožnili ti, kteří jsou pokračovateli legendární tradice v dnešním Divadle Spejbla a Hurvínka. Bez jejich podpory bychom si nedokázali film představit,“ vysvětluje Martin Kotík.

Hurvínek a kouzelné muzeum (foto CinemArt)

Ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová se ale rozhodla, že se její chráněnci na nové dobrodružství vydají.  „Když jsem byla před více než sedmi roky oslovena s nabídkou dát souhlas k natočení celovečerního animovaného filmu se Spejblem, Hurvínkem, Žerykem, Máničkou a její bábinkou Kateřinou, zvažovala jsem, zda podstoupit riziko, kterým bylo převést poetiku těchto divadelních kultovních postav do filmové podoby, kde je nutná úprava jejich podoby, posun pohybové škály, kterou animace vyžaduje a při zachování jejich charakteru přistoupit na akční způsob vyprávění filmového příběhu,“ vzpomíná Helena Štáchová.

Nyní čekají film Hurvínek a kouzelné muzeum finální postprodukční práce, dokončuje se dabing a nahrávání hudby a písniček. Hlavní postavy mluví v češtině samozřejmě Martin Klásek a Helena Štáchová.

zdroj: U. Donátová
foto/video: CinemArt © 2017