US tržby | O víkendu vyhrál Batman, Grey mu dýchá na záda

​Za námi je zajímavý víkend v amerických tržbách. K Padesáti odstínům temnoty se přidaly další dvě premiéry představující alternativu, tak, aby si užily v kinech jak ženy, tak muži a dokonce i děti. Cílovku si mezi sebou rozdělily Odstíny, John Wick a Lego Batman. A vypadá to, že děti s překecáváním maminek lehce vyhrály. Lego® Batman totiž s 55 miliony vítězí v kasovním žebříčku. Na zády mu ale dýchá Padesát odstínů temnoty se 46 miliony a John Wick 2 se prostřílel k neuvěřitelným 30 míčům. Batman a Wick přitom vypadají na trvalky, nadšení jsou z nich jak kritici, tak diváci. U Padesáti odstínů to u kritiků na zlato není, diváci jsou ale v hodnocení střídmější a dokonce ještě spokojenější než u prvního dílu. 

zdroj Box Office Mojo

Lego Batman by mohl pokukovat jen v Amerických tržbách po 200 milionech, to samé si může dovolit i pan Grey, záleží na tom, jak moc vytěží valentýnovský termín. Nutno však podotknout, že si první díl vedl v tržbách ještě o něco lépe. John Wick by mohl vytáhnout rovnou stovku, což je na plnokrevný akčňák docela síla.

Kde Padesát odstínů vévodí, je jednoznačně svět. Odsud má už 100 milionů dolarů, takže jsme ve výsledku na 146 milionech (rozpočet 55 milionů), takže už si producenti vydělávají do kapsy. Otázkou je, kolik bylo utraceno za reklamu, pak by si museli ještě pár dnů počkat. Celosvětově mohou odstíny vydělat až 450 milionů. Takže třetí díl se může s úsměvem na rtech natáčet, peníze se i na druhý pokus sypou.

Uvidíme, jak si nové premiéry povedou tento týden, nicméně takhle se skvěle doplňující trojku jsme tu ještě neměli. Příští týden bude Grey čelit Velké čínské zdi a hororovému Léku na život. Dolary se tedy pravděpodobně budou sypat ve velkém i nascházejí čí víkend. Na české tržby se zaměříme také, v našem pravidelném reportu.


Petr Račko, Totalfilm.cz
zdroj dat: Box Office Mojo

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.