Anděl Páně 2 je na DVD a BD – vychází i na 4K UHD nosiči

Anděl Petronel a čert Uriáš jsou placatí. Filmová pohádka Anděl Páně 2, která v kinech stále trhá rekordy návštěvnosti, má svoji placatou podobu na DVD, Blu-ray nebo UHD. Prvním, kdo si čerstvě vyrobené disky s filmem prohlédl, byli přímo herci Anděla Páně a režisér Jiří Strach. S Ivanem Trojanem, Jiřím Dvořákem nebo Vicou Kerekes se nad novým DVD sešel i kardinál Dominik Duka, DVD ale odmítl pokřtít. „Mám k tomu hned dva důvody. Čerta já ani pokřtít nemůžu a anděl to samozřejmě nepotřebuje, ten už křtěný je,“ rozesmál účastníky Dominik Duka. Všem diskům, na nichž Anděl Páně 2 vyšel, tedy DVD, Blu-ray i UHD, pak požehnal.

„Vždycky, když film není průser, tedy průšvih, pardon, dojde na křest DVD. Anděla Páně 2 vidělo hodně lidí a to je dobře, ve filmu je jasně kódované dobro a zlo a mně přijde, že ho někdy lidi přestávají rozlišovat. Jsem rád, že jsem tady,“ prohlásil dojatě Ivan Trojan.

DVD Anděla Páně 2 nabízí vedle samotného filmu divákům i důkladný pohled do zákulisí natáčení plný zajímavosti. Dlouhá řada bonusů o celkové délce 1 hodina prozradí, jak vznikaly kostýmy, kulisy, masky či triky, přinese rozhovory s herci i režisérem a ukáže i nepovedené záběry. Součástí bonusů jsou i písně a videoklipy k filmu.

Prodeje Anděla Páně 2 budou prý enormní

Anděla Páně 2 vidělo v kinech nebývalých 1 208 000 diváků a stejně rekordní očekávání má i vydání snímku k zakoupení na doma. V první fázi pošle vydavatel na trh 70 000 kusů disků, celková očekávání jsou však dvojnásobná. „Anděl Páně 2 by měl letos samozřejmě patřit mezi ty úplně nejprodávanější filmy na DVD a Blu-ray po boku pokračování Šmoulů a Já, padouch,“ předpokládá Martin Palán, ředitel Bontonfilmu, který všechny tři filmy na DVD v Česku vydává. „Náš odhad prodeje filmu Anděl Páně 2 za celý rok 2017 je až 150 000 kusů disků,“ věří Palán.

Anděl Páně 2 je vedle řady prvenství také úplně prvním českým filmem, který vychází v nastupujícím formátu Ultra HD v extrémně vysokém rozlišení. Hollywoodská studia považují UHD v oblasti fyzických nosičů za formát budoucnosti, výrazným způsobem totiž zvyšuje rozlišení a kvalitu obrazu. Oproti současnému nejkvalitnějšímu obrazu Blu-ray disků je rozlišení UHD čtyřnásobné (3 840 x 2 160 pixelů). „Vyrobit a vydat UHD disk není jen tak. Jiří Strach ovšem natáčel film v takové obrazové kvalitě, že to je technicky možné. Také tím je Anděl Páně 2 výjimečný,“ doplňuje Martin Palán.

Pokračování legendární pohádky vešlo do kin na začátku prosince 2016. Film vznikl po producentskou taktovkou Svatky Peschkové a Šárky Cimbálové ve spolupráci s Českou televizí a RTVS. Během pár dní po premiéře vzali diváci kina útokem. Možná k tomu přispěla i nevinná poznámka Ivana Trojana na karlovarském festivalu. Na otázku, zda vznikne třetí díl odpověděl: “Leda, že by do kin dorazilo milion diváků.” Nakonec jich přišlo jeden a čtvrt milionu.
Tvůrci tedy pokračování zcela nezavrhli, ale podle Jiřího Stracha vznikne pouze za předpokladu, že si budou všichni zúčastnění jisti kvalitou scénáře.

-red-
zdroj: L. Vedral

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.