Přichází ženský John Wick s tváří Charlize Theron (trailer)

David Leitch. Režisér, jehož jméno jsme naposledy zmiňovali nedávno s trailerem na Deadpoola 2. Tenhle chlapík, který spolurežíroval (s Chadem Stahelskim – Wick 2) Johna Wicka, se s jeho pokračováním rozloučil a přesunul se k režii Atomic Blonde, což je komiksovka, ale na materiálu to není poznat. Spíš bych řekl, že se jedná o Wicka v ženském podání. Je to totiž dost podobné vizuálně, ale i choreografií akčních scén. Opět se tu bude pracovat s prostředím, z něhož se budou tvořit zbraně a s jehož pomocí se budou nápaditě odpravovat nepřátelé.

To, že se to celé nápadně podobá Wickovi jsme čekali, a je to jen a jen dobře. Příjemným zpestřením je ale fakt, že zde budou i komediální odlehčení, o které se bude pravděpodobně starat James McAvoy a v neposlední řadě i lesbické hrátky mezi Charlize Theron a Sofií Boutellou (Kingsman)… takže se moc a moc těšíme.

Atomic Blonde

Theron má sice na kontě Oscara, ale akčních rolí se nebojí. Jenom letos jí kromě Atomic Blonde uvidíme i v osmém díle Rychle a zběsile, kde si střihla hlavní záporačku. Trailer mimojiné nabízí i dlouhou akční scénu, takže se můžeme těšit i na akci bez střihu, která je poslední dobou hodně v kurzu a také na Johna Goodmana – ten teď také zažívá takovou malou blockbusterovou renesanci – jen letos se mihne v Atomic Blonde, Kongovi, Transformerech, Valerianovi a asi dalších třech malých filmech. Slušnej odpich, Johne!
Charlize Theron začne střílet 14. září, kdy Atomic Blonde hupsne do kin. Stále z toho může být nezáživná blbina, věříme ale že dostaneme super akční béčko, jehož hlavním úkolem bude především pobavit. A zatím tomu všechno nasvědčuje. Těšíme se!

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Focus Features © 2017