Deadpool 2 si v prvním teaseru dělá legraci ze Supermana i Logana (video)

Kdy jindy dát o sobě vědět, než teď. Parťáci komiksové divize Fox, kteří odstartovali novou vlnu R-kových akčňáků, Deadpool a Logan, budou v březnových termínech nadále sekat končetiny. Minulý rok to byl Deadpool, jehož obrovský úspěch dopomohl hrubší vizáži Loganovi, který v těchto dnech seká o sto šest ve své poslední štaci, no a příští jaro tu bude dvojka Deadpoola.

Hned na začátku traileru se rozezní hudební motiv právě z Logana a upozorňuje na něj i plakát a titulek na kinosálu, tím ale vážná nota končí a Deadpool to zase rozjede. Na hraně i za hranou trapnosti využije konkurenčního Supermana, cameo Stana Lee, a poklidnou rozpravu s mrtvolou, kter zakončí opět komentování Loganovy sólovky. Slouží tak nejen jako oznamovací promo nového dílu, ale také jako solidní reklama pro adamantinového borce.

Dvojku Deadpoola opustil kvůli tvůrčím neshodám režisér Tim Miller, který z velké části stál za fenomenálním úspěchem jedničky, byl však nahrazen více než obstojnou náhradou. Davida Leitche asi podle jména neznáte. Letos mu jde do kin Atomic blonde s Charlize Theron. Pořád nic? A co John Wick. Už jsme doma? Byl to právě David Leitche a Chad Stahelski, kteří zrežírovali Wicka a dostali se tak do povědomí Hollywoodu. David se přesunul k režii Atomic Blonde a Deadpoolovi, Chad dodal dvojku Wicka a chystá se na remake Highlandera. Tihle dva kaskadéři z Matrixu nám ještě ukážou pár psích kusů.

Proto je pokračování Deadpoola téměř geniální volba. Potíž bude jen ukočírovat producenta, herce a hlavního přemlouvače Ryana Reynoldse, který se pro roli Deadpoola hodněkrát obětoval a má o jejím dalšm vývoji dost jasnou představu. Takže snad do toho nebude moc kecat a bude se soustředit hlavně na eskapády tohoto popáleného šaška. Doufáme v další březnový zázrak. Před námi je rok čekání. Takže z toho žalu raději skočte na Logana, aby vám zkrátil čekání.

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Fox, Totalfilm.cz/CinemArt © 2017