Nový trailer Spider-Mana leccos napoví – vypadá nadějně (video)

Aby si studio Sony napravilo svou spider-manovskou reputaci, muselo se spojit s Marvelem, z jehož dílny tenhle pavouk pochází. Nový Spider-Man se tak zařadil mezi avengerskou smetánku, po bok Iron-Mana, Captaina Americy, Thora nebo Hulka. S takhle rozjetým univerzem se pracuje o něco lépe. Není proto divu, že se Sony rozhodlo Spider-Mana potřetí restartovat. Vyplatilo se. Nová pavoučí inkarnace s tváří Toma Hollanda se s úspěchem představila v Občanské válce. Odtud to je už jen kousek k sólovce, která přichází o rok později a tentokrát v distribuci studia Sony. Podívejte se na dabovaný nebo titulkovaný trailer.

Obecně tedy platí, že Sony vrátilo Spider-mana Marvelu s tím, že si u nich v podstatě objednává film, nad kterým by měli mít tvůrčí kontrolu především lidi z Marvel Studios. Sony tu tedy je v pozici producenta, který si musí sólové filmy financovat a ještě se dělit s Marvelem o procenta ze zisků. Právní vyrovnání u týmovek bude ještě složitější…

Co tedy od Homecomingu čekat? Především nového Spider-mana, který se kamarádí s Tonym Starkem. Od něj mimochodem získá vylepšený oblek. Bude se bojovat proti Vulturovi v podání Michaela Keatona, který se opět vrací do komiksového žánru, tentokrát v roli záporáka. V Homecomingu bude vlastnit firmu, zabývající se odklízením škod po bojích Avengerů, přičemž nejrůznější věci, které na těchto bojištích nalezne pak ještě prodává na černém trhu. Potíž ale nastane, když Stark založí podobnou firmu a přebere mu většinu zakázek. Oheň je hned na střeše.

Režíruje Jon Watts, který si s velkofilmem bude tykat poprvé. Nejnovější trailer je patřičně epický, kromě zjevení Ironmana však nenabízí nic, z čeho bychom si vyloženě sedli na zadek. Je tu kupa nových záběrů, a dost dobře znatelný je teenagerovský nádech, ovšem k dokonalosti pořád něco chybí. Doufejme, že si trumfy Watts schovává do filmu a předvede opět trošku jinou marvelovku. Takhle to vypadá na další generický nášup rodinné zábavy, kterou nám Marvel servíruje už několik let. I když se jedná o nadstandard, vypadá to dost zaměnitelně. Na druhou stranu to není zase tak přeplácané jako dvojka Amazing Spider-mana. Což je dobrá zpráva a tak nám nezbývá nic jiného než si počkat na 6. července, kdy Spider-man: Homecoming vstoupí do našich kin.

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon, Sony © 2017