Rychle a zběsile 8 má nový trailer (video)

Člověk už ani neví, co by měl o sérii Rychle a zběsile psát. Každý díl se totiž snaží trumfnout předešlý a já si pokaždé říkám, že to už nelze. Alespoň na hranici nějaké únosnosti velkofilmu. Jak všichni víme, tenhle žánr snese hodně, Rychle a zběsile se ale začíná pomalu vyčleňovat do vlastního žánru. Osmý díl totiž svou akcí opět trumfne díly minulé. Dívím se, že to píšu, ale lze to. Podívejte se na nový trailer.

Tvůrci totiž absurdnosti typu proskakování mrakodrapů autem, nebo autoparatušimus, servírují postupně a tak nás jednoduše další zběsilosti už jen tak nepřekvapí. Pokud tedy výrazně nebudou převyšovat minulé eskapády. Proto v osmičce vydržíme souboj ponorky s auty, The Rocka chytajícího pumu do ruky nebo na oko přetočeného Vina Diesela do role záporáka. No a také už vůbec nikoho nepřekvapí, že nás bude čekat autokalypsa. V New Yorku se totiž všechny auta zblázní a budou nahánět klaďase v supersporťácích. A za to všechno bude zodpovědná Charlize Theron jako záporačka.

Jo, všechno to má atributy akčního blockbusteru, triky až na pár vyjímek u vypadají k světu a já jsem tedy docela zvědav na vysvětlení, proč Vin Diesel začne dělat pro záporáky. Možná, že v tom bude zamotaná postava zesnulého Paula Walkera. Režíruje F. Gary Gray, který má na kontě Ctihodného občana Loupež po italsku nebo Straight Outta Compton. Tak schválně, jak si poradí s blockbusterem a hlavně producentem Dieselem, který do všeho velmi rád kecá.

Nastartovat a na plný plyn do kin můžeme vyrazit už za měsíc, 13. dubna v distribuci CinemArt.

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt © 2017