Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Soutěž o vstupenky na slavnostní premiéru nového filmu Agnieszky Holland

Ve čtvrtek 23. března bude mít v rámci Febiofestu slavnostní premiéru nový thriller režisérky Agnieszky Holland Přes kosti mrtvých. Film se objevil na letošním Berlinale, odkud si přivezl Stříbrného lva. Na scénáři s režisérkou navíc spolupracoval Štěpán Hulík, který má na kontě úspěšné projekty HBO Hořící keř a Pustina. Pro tři z vás máme výjimečnou příležitost účastnit se slavnostní premiéry s delagací. 

„Náš film by mohl nést název: Tahle země není pro staré ženy. Svět, ve kterém žijeme a kde se tento příběh odehrává, je takovým místem. Hlavní postava je upřímná, vášnivá, štědrá, inteligentní, ale i šílená. Šílená vzteky, posedlostí zvířaty a soucitem k marginalizovaným lidem. Překypuje rebelií a rozhořčením,“ říká k filmu jeho režisérka Agnieszka Holland, která film natočila na motivy knižního morálního thrilleru spisovatelky Olgy Tokarczuk „Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých“.

Agnieszka Holland (foto: archiv)

Krom Štěpána Hulíka se na filmu podíleli i další Češi – střihačem filmu byl Pavel Hrdlička a jednu z důležitých rolí si ve filmu zahrál Miroslav Krobot – se všemi třemi si Agnieszka Holland již vyzkoušela spolupráci na již zmíněné oceňované minisérii Hořící keř.

Ve filmu sledujeme vzrůstající hrůzu malé osady na polsko-českém pohraničí, ve které se v rychlém sledu stane několik záhadných vražd bez jasně vysvětlitelné logiky nebo motivu. Hrůza a zděšení z vražd kontrastují s obecným nezájmem, který doprovází masové vybíjení divoké zvěře v právě probíhající lovecké sezóně. Dušejková je nejen milovnicí zvířat, ale také ochránkyní všech divných a ‘jiných’ obyvatel Kłodzké kotliny, kde se příběh odehrává. Skrze Dušejkovou začínáme v příběhu postupně odhalovat, kdo stojí za prapodivnými vraždami a jak souvisí s vyvražďováním zvěře.

Soutěž o 3×2 vstupenky na slavnostní premiéru
čtvrtek 23. března ve 20:30 Cinestar Anděl Praha

[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’Email‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Na kterém projektu spolupracovala Agnieszka Holland se Štěpánem Hulíkem?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’Pustina,Hořící keř,Dům z karet’/][contact-field label=’Uveďte i své telefonní číslo pro domluvu rychlého předání vstupenek‘ type=’text’/][/contact-form]

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast