Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

US tržby | Disney se koupe ve zlatě – díky Krásce

Studio Disney… je král. Jeho finanční nadvláda je neuvěřitelná. Jejich další hraný počin, tentokrát předělávka pohádky Kráska a zvíře, otevřela v Americe za neuvěřitelných 174 milionů, a vykročila rázným krokem za miliardovou hranicí. Globálně jsme totiž už na 352 milionech, takže zatímco bude svět obdivovat sličnou Emmu Watson, hlavouni od myšáka se budou koupat ve zlatě. V Americe se půjde za 450 milionů, dost pravděpodobně se dolary zastaví u půl miliardy. Svět přihodí ještě o něco větší částku, no, a máme tu dalšího miliardáře. Disney ale tímhle nekončí. Dalších adeptů má tento rok na skladě hned několik.

Mezi pravděpodobné miliardáře se zařadí Strážci Galaxie, Piráti z Karibiku a samozřejmě Star Wars. Když se svět zblázní, miliardu si možná, ale to jen opravdu možná ošahá i Thor. Ať se vám to líbí nebo ne, v Disney sedí opravdu pár chytrých producentských hlav. Nad jejich kasovními úspěchy zůstává rozum stát. 170 milionový otvírák v Americe je mimochodem největším březnovým startem, z trůnu se musí klidit Batman v Superman.

Box office US 11-2017

Stříbro na sebe bere Kong. Přičetl si dalších 28 milionů, a překročil v Americe 110 milionů. Na to, že to měl být propadák, jede Kong celkem slušně, a ve Warneru už jistě kutí celý multivesmír s padesáti díly a poddíly, aby z těhle příšerek vytřískali slušné peníze. Logan bere bronz, přidal 17 milionů a celosvětově je za půl miliardou. A za zmínku stojí ještě horor Get Out (Uteč), který s dalšími 13 miliony si jde pro 150 z Ameriky, která padne do konce příštího týdne.

Novinka Belko Experiment žádnou díru do světa neudělal, tento nízkorozpočtový horor tiše závidí zmíněnému Get out. Otevřel za 4,5 milionu a bude rád, když se přehoupne přes 25 milionů.

Za týden se pokusí překvapit Power Rangers, sci-fi Život a komedie ChiPs. Vzhledem k síle Krásky jim moc šancí nedáváme.

Petr Račko
zdroj: Box office Mojo

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast