US tržby | Disney se koupe ve zlatě – díky Krásce

Studio Disney… je král. Jeho finanční nadvláda je neuvěřitelná. Jejich další hraný počin, tentokrát předělávka pohádky Kráska a zvíře, otevřela v Americe za neuvěřitelných 174 milionů, a vykročila rázným krokem za miliardovou hranicí. Globálně jsme totiž už na 352 milionech, takže zatímco bude svět obdivovat sličnou Emmu Watson, hlavouni od myšáka se budou koupat ve zlatě. V Americe se půjde za 450 milionů, dost pravděpodobně se dolary zastaví u půl miliardy. Svět přihodí ještě o něco větší částku, no, a máme tu dalšího miliardáře. Disney ale tímhle nekončí. Dalších adeptů má tento rok na skladě hned několik.

Mezi pravděpodobné miliardáře se zařadí Strážci Galaxie, Piráti z Karibiku a samozřejmě Star Wars. Když se svět zblázní, miliardu si možná, ale to jen opravdu možná ošahá i Thor. Ať se vám to líbí nebo ne, v Disney sedí opravdu pár chytrých producentských hlav. Nad jejich kasovními úspěchy zůstává rozum stát. 170 milionový otvírák v Americe je mimochodem největším březnovým startem, z trůnu se musí klidit Batman v Superman.

Box office US 11-2017

Stříbro na sebe bere Kong. Přičetl si dalších 28 milionů, a překročil v Americe 110 milionů. Na to, že to měl být propadák, jede Kong celkem slušně, a ve Warneru už jistě kutí celý multivesmír s padesáti díly a poddíly, aby z těhle příšerek vytřískali slušné peníze. Logan bere bronz, přidal 17 milionů a celosvětově je za půl miliardou. A za zmínku stojí ještě horor Get Out (Uteč), který s dalšími 13 miliony si jde pro 150 z Ameriky, která padne do konce příštího týdne.

Novinka Belko Experiment žádnou díru do světa neudělal, tento nízkorozpočtový horor tiše závidí zmíněnému Get out. Otevřel za 4,5 milionu a bude rád, když se přehoupne přes 25 milionů.

Za týden se pokusí překvapit Power Rangers, sci-fi Život a komedie ChiPs. Vzhledem k síle Krásky jim moc šancí nedáváme.

Petr Račko
zdroj: Box office Mojo