US tržby | Kráska a zvíře na vrcholu, za nimi Strážci vesmíru

Kráska a zvíře jsou opět na prvním místě. Disney je co se týče tržeb opravdu někde jinde. Můžete se vsadit, že se kadence hraných adaptací jejich pohádek zvýší a polezou jim do nich ještě známější tváře. Proto se nedivte, že si například v Dumbovi zahraje pod režijní taktovkou Tima Burtona Eva Green a kolem jedné z rolí se motal i Will Smith. Ten se nakonec ve filmu neobjeví, Disney si ho ale uloví do nějakého dalšího filmu. Na to vemte jed. Kráska a zvíře měla v Americe 50% propady, což je na blockbuster neuvěřitelný výkon a do kasičky přiletělo dalších 88 milionů. Celkově jsme na 316 milionech a v Americe se půjde daleko za půl miliardu, takže tenhle podnik bude pro Myšáky extra výnosný. Svět přidává dalších 373 melounů no a tak už je jen otázkou času, kdy se Kráska zařadí do klubu miliardářů. Možná to bude už příští neděli. Celosvětově má na kontě 690 milionů dolarů.

Box office US 12 – 2017

Na druhém místě jsou celkem spokojení Lionsgati a jejich nový remake Strážců vesmíru. Predikce nebyly zrovna přiznívé, stejně jako recenze, a tak se této nové sérii předvídala rychlá smrt. Ta ale pravděpodobně nepřijde, jelikož si Strážci vesmíru došli pro celkem solidních 40 milionů. V Americe to bude nakonec kousek přes 100, uvidíme co na to svět. Ten zatím přidal 18 milionů. Celkově to tedy dělá hezkou 59tku.

Na bronzové pozici se zuby nehty drží Kong. Za chvilku přeskočí 400 milionů celosvětově, z Ameriky pochází 138 milionů, ze světa 258. Tržby to nakonec nejsou na blockbuster nijak ohromující, i tak jsou ale ve Warneru spokojení. Potenciál tu pro monster univerzum je, a Kong se tak jeví jako investice, která se pravděpodobně zaplatí, a ještě v roce 2020 společně s Godzillou zboří kina, jako ještě žádný jiný monster film.

Až bramborovou pozici okusuje další novinka tohoto týdne, průměrné sci-fi Život. Úvodních 12 milionů zachraňuje jen pohled na střídmý 58 milionový rozpočet. Když ale k němu připočtete stejnou, ale velice pravděpodobně ještě větší sumu za reklamu, už nějaká vráska účetním ze Sony určitě naskočí. Celosvětově je Život na 28 milionech. Je to docela škoda, zas tak špatný film to není, a má dostačnou atmosféru na to, aby dokázal v kinech bavit. Jak na tom bude v květnu Vetřelec, těžko říct. Tržby Života naznačují, že to žádné terno pravděpodobně nebude.

Logan rozseknul 200 milionovou hranici z Ameriky a skončil na pátém místě. Celosvětově je tahle rozlučka s komiksovým veteránem už za 550 milionovou hranicí a otevírá tak dveře sprostějším a krvavějším blockbusterům. Diváci po nich očividně jdou. Když jsou ovšem kvalitní! A to je dobře. Na šestce je Uteč (Get Out) a je na cestě za 150 milionovou hranicí z Ameriky. Chybí mu k tomu pouhé 3 míče. V Universalu musí při pohledu na rozpočet brečet štěstím. Tahle 4,5 milionvá investice se totiž pořádně vyplatila.

Katastrofické recenze následují katastrofické tržby. Komedie CHIPS otevřela za slaboučkých 7 milionů. Warneři mají na krku propadák. Pravděpodobně se třby z Ameriky zastaví ve výši ropočtu, a to kolem 25 milionů.

Do desítky se ještě dostali Shack, Lego Batman a Belko experiment. Batman pravděpodně dá 300 celosvětově, chybí mu zhruba 8 milionů. O víkendu vstoupí do kin Scarlett Johansson v Ghost in the Shell a Jessica Chastain v Úkrytu v zoo. Uvidíme jak dámy osloví diváky…

Petr Račko, Totalfilm.cz
zdroj: Box Office Mojo