Vychází oceňovaná Pustina (soutěž o seriál na DVD a BD)

Nejvýraznější český seriálový počin posledního čtvrtstoletí Pustina právě vychází na DVD a BD. Původní příběh z pera Štěpána Hulíka má na kontě čerstvě Českého lva za nejlepší seriál. Pustinu režírovaly dva velké talenty: na poli celovečerní tvorby paradoxně debutující Ivan Zachariáš (špičkový reklamní režisér a autor karlovarských znělek) i zdatná rutinérka Alice Nellis. Společně s Hulíkovým vkladem tak vznikl tým, který prostě nemohl odvést průměrnou práci. Celá série se objevila i na prestižních festivalech. Krom karlovarského se kompletní série v premiéře objevila i v programu festivalu v kanadském Torontu. 

Osmidílné televizní drama Pustina se odehrává v severních Čechách. Ve zjizvených krušnohorských lokacích se před divákem odvíjí silné psychologické drama. Do předsunu staví několik skvěle vyprofilovaných postav. Celou sérii rámuje kriminální zápletka se ztracenou dcerou starostky (Zuzana Stivínová).
Seriál je velmi přesvědčivý, velmi temný, ale spíše atmosférický než depresivní. Stísněnosti se podařilo dosáhnout kombinací několika faktorů: naprosto špičkové výpravy, vynikajícího a přesného castingu a promyšlené, geniální režie.

Pustina – delegace k seriálu na Českých lvech

Vynikající Zuzanu Stivínovou přerostl v roli jejího manžela famózní Jaroslav Dušek. Pustina je vůbec obsazená výborně. Ale vůbec největší překvapení divákům přichystal Leoš Noha jako policejní vyšetřovatel Reiner. Herec komediálních rolí (Okresní přebor, Nenasytná Tiffany) dostal velkou dramatickou příležitost, kterou vytěžil maximálně. Krom tradičních jmen jako je Eva Holubová, Štěpán Benoni nebo Petra Špalková překvapí třeba obsazení Romana Skamene nebo Miroslava Vladyky. Překvapil i Jan Cina v roli drogového dealera.

Celý seriál právě vychází v DVD a Blu-ray kolekci. Obě krom osmi dílů seriálu obsahují také bonusy – film o filmu a trailer. DVD i BD verze jsou baleny v luxusních papírových krabičkách, které působí minimalisticky a respektují vizuální styl seriálu. V tomto ohledu se určitě nešetřilo a krabičky vypadají skvěle. Podrobně se na obě balení i obsah disků podíváme příští týden v unboxing videu na našem YouTube kanále.

Soutěž o seriál Pustina na DVD a BD a dárky k seriálu

S HBO hrajeme o seriál Pustina na DVD a BD. Čtyři šťastlivci získají seriál na DVD a čtyři na Blu-ray. Jeden z vás získá luxusní batoh Pustina, 5 výherců versatilku s originálním blokem. Máme také jedno dámské a pánské triko. Stačí odpovědět na několik jednoduchých otázek a držet si palce.

Soutěž trvá od 18. března do 30. března 2017. Pokud chcete použít soutěžní email soutez@totalfilm.cz, nezapomeňte uvést do předmětu „Pustina“. Formulář smí soutěžící odeslat pouze jednou. Pokud ho odešle víckrát, bude jeho IP adresa ze soutěže vyřazena.
Dodavatelem cen je HBO Europe.