Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE VIDĚLI NOVÝ TRAILER DEADPOOL & WOLVERINE? Pokud vám unikl, pusťte si ho tady.

Avatar 2 se začne natáčet na podzim, řekla Sigourney Weaver

James Cameron má v Hollywoodu pozici, jako nikdo jiný. Každý jeho film přinesl technickou revoluci a patřil mezi průkopníky nejen co se týče vizuálu, ale i tržeb. Jeho počiny patří mezi nejvýdělečnější filmy historie. Mezi ně patří například Titanic, který překonal hranici 2 miliard dolarů a patří mu druhé místo tohoto žebříčku. Tušíte správně, první místo patří taktéž Cameronovi. Se 2,7 miliardami dolarů sedí na trůně nepřekonatelný Avatar, který v roce 2009 způsobil 3D revoluci a v kině byl snad nasáčkovaný celý svět, aby mohl vstoupit na povrch Pandory. Osm let uteklo jako voda a pokračování, o kterém snad nikdy nikdo nepochyboval, že nakonec přijde, pořád nikde. Avatar je i tak ve světě stále pojem.

Avatar (foto: Bontonfilm)

James Cameron je puntičkář, proto nenechává nic náhodě a na pokračování se neustále připravuje. Tvoří se nové filmařské techniky, kamery a práce s motion capture, tak, aby nám byl v budoucnu opět vytřen zrak. U jednoho dílu se ale nezůstane. Cameron totiž se svým týmem scenáristů nafoukl mytologii Pandory na čtyři pokračování, které se budou točit najednou! Dvojka byla plánovaná na příští rok, to ale vůbec nepřipadá v úvahu, takže přišlo od Foxů oznámení, že se premiéra odsouvá. Na tenhle zlatý důl si ale Foxové rádi počkají. Něco mi říká, že nás čeká opět revoluční dílo. Cameronovi by to bylo podobné. Nyní to ale už opravdu vypadá, že by se kamery měly spustit! Podle posledních drbů to mělo být v létě, nicméně Sigourney Weaver v jednom ze svých rozhovorů pronesla, že by to definitivně mělo být tento podzim. Takže se zdá, že už je všechno nachystané a James Cameron tak může nahnat herce v motion capture pyžamech konečně před zelená plátna a rozjet to ve velkém. V ateliérech spolu stráví dost dlouhou dobu, přeci jen, budou se točit čtyři filmy najednou. To snad nemá v historii kinematografie obdoby. Cameron tak dělá všechno proto, aby zůstal králem Hollywoodu.

Avatar (foto: archiv)

Čekají nás tedy další čtyři Avataří pokračování, kdy tři by měli pokračovat v příběhu na Pandoře a jeden, snad čtvrtý, by měl osvětlit dění na planetě Zemi před prvním dílem. Jsou to ambiciózní plány, takže držíme Jamesovi palce, aby nám opět přinesl nevšední filmmový zážitek. Práce na všech filmech by měla zabrat úctyhodných osm let. Kdy se dočkáme přesných dat premiér, zatím není jasné. Myslím si, že dřív jak v roce 2019 to ale nebude.

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto: archiv

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast