Čerstvý trailer Mumie – Cruise do toho jde zase naplno (video)

Tom Cruise je “blázen”:). To víme všichni. Kromě jeho záliby ve scientologii se také nebojí jít do největších a nejšílenějších kaskadérských kousků a doubléra zná možná tak z herecké příručky. Skopičiny předváděl v Mission Impossible a jiných akčních filmech a nejinak tomu bude v nové Mumii. Máme pro vás čerstvý trailer.

Jedná se o restart série s Brendanem Fraserem a Rachel Weisz z roku 1999, která se dočkala dvou pokračování. Třetí díl však nedosahoval kvalit předchozích dílů a série šla do kopru. Cruisova reinkarnace si tak půjčuje pouze premisu a slavné jméno. Měl by ale otvírat dveře do universalovského monster univerza, do kterého by měl patřit i Drákula: Neznámá legenda z roku 2014. Mimo jiné se zde mají prohánět: Frankenstein, Netvor z černé laguny, Neviditelný muž, Van Helsing, Vlkodlak nebo Dr. Jekyll. Universal má plány velice ambiciózní, úspěch tohoto plánu tak stojí obzvláště na Mumii. A také režisérovi Alexi Kurtzmanovi.

Ten je především scénárista, podepsaný například pod novým Star Trekem a na účtě má pouze jeden celovečerní film. Blockbuster žádný. Ovšem jako producent by měl stát pod celou touhle sérií, takže by měl o ní mít jasnou představu, která by se měla promítnout do výsledného filmu. Čekejme náznaky nebo rovnou potitulkovou scénu.

Trailer ukazuje zajímavý mix epičnosti, blockbusterové přepálenosti, která má však své děsivé až hororové momenty. Cruise do toho jde samozřejmě naplno, ostatně celá scén s nulovou gravitací v letadla je točená v reálu a celá další řada jeho skoků, proskoků a uhýbání před čímmkoli má reálný základ. V roli Mumie se představuje Sofia Boutella (Kingsman) a jako Dr. Jekyll pak Russel Crowe. Obsazení je tedy velice silné a je snad zárukou kvality. Cruise si snad všechno taktéž producentsky pohlídá a pomůže Kurtzmanovi svým neuhasínajícím nadšením. Opatrně se těšíme!

Mumie se probudí 8. června!

Petr Račko, Totalfilm.cz
video/foto: CinemArt © 2017