Film Music Prague nabídne o víkendu koncerty s hvězdami světového jména

V pátek startuje první akcí několikadenní festival filmové hudby. Tým Film Music Prague přiváží do Prahy opět světová skladatelská jména. Divácky nejpřitažlivější bude zřejmě multimediální koncertní show s hudbou z filmů populární ságy Vetřelci (22. dubna). Ve světové premiéře zazní skladba z filmu Prometheus režiséra Ridleyho Scotta. Samotný festival otevře galakoncert slavného skotského skladatele Craiga Armstronga (21. dubna), který napsal hudbu pro filmy jako Moulin Rouge, Romeo a Julie nebo Láska nebeská. V programu ale nechybí ani spektákly Viktor Frankenstein, Královna Alžběta: Zlatý věk a Velký Gatsby. V rámci koncertu zazpívá Martin Chodúr.

Craig Armstrong (foto: Film Music Prague)

Doprovodný program festivalu nabídne se skotským skladatelem panelovou diskuzi. Beseda bude v sobotu 22. dubna od 14 hodin ve Festivalovém centru (Jungmannovo náměstí 767, Praha 1). Účastníci se vstupenkou na Armstrongův koncert budou mít přednostní vstup. Na Armstrongově koncertu vůbec poprvé zazní ukázky z filmů Královna Alžběta: Zlatý věk, Viktor Frankenstein nebo nejnovějšího thrilleru Snowden. Z historického eposu o někdejší anglické panovnici je na programu efektní skladba pro orchestr a sbor „The Storm“. Ze soundtracku filmové adaptace slavného hororového románu o Viktoru Frankensteinovi diváci uslyší dynamickou skladbu „Prometheus Ascending“ a v neposlední řadě potěší také novinka „Moscow Variation“ z biografického dramatu Snowden.

Joe Hiashi (foto: Film Musci Prague)

Japonský skladatel a dirigent Joe Hisaiši (23. dubna) je celosvětově známým umělcem, který je autorem hudby k populárním anime filmům slavného studia Ghibli. Složil hudbu k snímkům jako Cesta do fantazie, Princezna Mononoke, Zámek v oblacích nebo Naušika z Větrného údolí. Ukázky nejen ze slavných anime filmů zazní v rámci koncertu.

Vstupenky na koncert jsou k dostání na k dostání na webu festivalu: www.filmmusicprague.com

Festivalové centrum najdete na Jungmannově náměstí 767, Praha 1 (budova ČSOB inspirace).
Stanice metra Můstek (linka A a B)

-red-