Filmy na plackách – velikonoční tipy na DVD a Blu-ray

Proč nenadělit vašim protějškům či dětem krom vajec a beránka také nějaký pěkný film? Jarní nabídka je hodně bohatá, jsou tu velmi silné tituly, které uspěly v kinech celosvětově, tak u nás. Filmy jsme pro vás tematicky rozdělili. Určitě si vyberete.

Pro celou rodinu

Doctor Strange

K nejsilnějším jarním titulům letoška patří určitě Doctor Strange, který zaujal fanoušky Marvelu ale i diváky, kteří běžným superhrdinským filmům neholdují. Přes neuvěřitelný spád nás tvůrci ničím neubíjí a nabízí přehledný příběh s parádní vizuální stránkou a jistými hereckými výkony Benedicta Cumberbatche a Tildy Swinton. Postava Doctora Strange má neuvěřitelný potenciál a moc se těšíme, kam se posune v dalších filmech. Užijte si film buď na DVD nebo Blu-ray ve 2D i 3D verzi (také ve sběratelském steelbooku).

Fantastická zvířata a kde je najít

Jeden z nejočekávanějších filmů loňského roku vrátil na plátna kin a nyní i na vaše obrazovky svět Harryho Pottera. Ale tentokrát bez Harryho. Příběh Mloka Scamandera se totiž odehrává několik desítek let před jeho narozením. Kouzelnický svět J. K. Rowlingové se opět zhmotnil ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít. V hlavní roli Eddie Redmayne. Film si můžete užít ve 3D a vychází krom DVD a klasického Blu-raye také v Ultra HD verzi. V Ultra HD nyní vychází i kompletní Harry Potter sága. Poslední díly budou venku právě tento měsíc. Fanoušci si dnes již klasiku mohou užít v krystalicky čisté verzi s podporou HDR.

Anděl Páně 2 (+ Anděl Páně 1)

Nejnavštěvovanější film uplynulého roku, vymodlení pokračování pohádkové klasiky Anděl Páně právě dorazil se svou dvojkou na DVD, Blu-ray a dokonce i jako první český titul i na ULTRA HD disk. Můžete si tak anděla Petronela a čerta Uriáše užít i v rozlišení 4K. K dispozici je nyní i první díl na Blu-ray od Magic Boxu (verze převedená do Full HD Českou televizí). Jednotlivě vychází jednička u Magic Boxu nebo v kolekci se dvojkou, kterou vydává konkurenční Bontonfilm.
Krom pohádkového mikulášského příběhu obsahují nosiče s dvojkou i bezpočet bonusů, jejichž ochutnávku si můžete pustit níže.

Zpívej / Trollové

A máme tu dva hudební animáky, které mají i obecně známé hity. Písnička Justina Timberlakea dokonce zazněla i na úvod letošního předávání Oscarů. Zpívej vypráví o talentové soutěži, kde jsou hlavními aktéry zvířata, zpívající známé hity. Trollové jsou známé komerční postavičky, které krom veselého příběhu obaluje i zmíněný megahit Justina Timberlakea. Když si film pustíte v originále, uslyšíte i další zpěváky. Třeba Gwen Stefani.


Odvážná Vaiana Legenda o konci světa

Nová Disneyovka Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa vypráví o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana kdysi mocného poloboha Mauiho, který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe.

Adéla ještě nevečeřela

V prosinci jsme vám doporučovali restaurované Tři oříšky a máme tu další klasiku – komedii Adéla ještě nevečeřela. Na nosičích vyšla restaurovaná verze. Fajnšmekry pochopitelně bude zajímat především Blu-ray. Adéle se ještě budeme věnovat v samostatném článku. Představu o kvalitě obrazu si můžete udělat z našeho traileru. Na disku najdete i bonusy.

Pro milovníky českého filmu

Pohádky pro Emu / Lichožrouti

Velmi povedená česká komedie Pohádky pro Emu v kinech tak trochu doplatila na svůj název. Přitom se jedná především o romantickou komedii pro dospělé. Ale vůbec ne hloupou, ale poměrně originální. Vetchý s Geislerovou a velmi šikovnou dětskou herečkou tvoří velmi funkční trio. Kdyby takto vypadaly všechny české romantické komedie, bylo by vyhráno.
Lichožrouti je úspěšný pokus o českou 3D animaci. Výtvarně je tahle milá pohádka velmi zajímavá a nevznikala celá jen v počítači. Navíc se už stačila podívat na mnohé festivaly a prodat i ven. Možná i díky oroginálnímu ztvárnění Prahy a srozumitelnému příběhu. Ponožky se totiž ztrácí na celém světě. Ve vysokém rozlišení najdete oba filmy na iTunes.


Instalatér z Tuchlovic / Tenkrát v ráji

Ne všem sedí humor Tomáše Vorla. Nám ale ano a stejně tak jsme si užili vesnickou komedii Instalatér z Tuchlovic. Hlavní roli dostal Jakub Kohák a zhostil se jí na výbornou. Eva Holubová jako jeho rázovitá matka nezklamala. O tom, kterak si instalatér hledá nevěstu (nebo spíš o tom, jak mu ji hledá máti).
Tenkrát v ráji je adaptace knihy o skutečně žijícím českém horolozci Joskovi Smítkovi. Třešničkou na dortu je obsazení kajakáře Vavřince Hradilka do hlavní role. Jeho milou hraje Vica Kerekes. Film není úplně dokonalý, ale pokud máte rádi historii, skála a zase skály, bude to přesně pro vás.
Oba filmy vychází na DVD. Pokud je chcete vidět nebo si je legálně stáhnout ve Full HD rozlišení, navštivte iTunes nebo O2TV, kde jsou titulky Bontonfilmu také k dispozici.


Pro dospělé

Příchozí

Téměr do nebes vynášené sci-fi Příchozí vydává Bontonfilm v bohaté kolekci nosičů, ze které si vybere opravdu každý. Oscaři letos film nechali trestuhodně bez povšimnutí, přitom se jedná o jeden z nejzajímavějších žánrových filmů posledních let. Nenechte si ho ujít. Vychází krom DVD a BD také na Ultra HD disku.

Pustina

Jeden z nejlepších (pokud ne vůbec nejlepší) český seriál z produkce HBO. Mapuje osudy obyvatel severočeské vesnice. Krom výkupu pozemků těžebních společností se řeší hlavně zmizení dcery starostky v podání Zuzany Stivínové. Skvělé herecké výkony podává celý ansámbl. Vše rámuje dokonalá kamera, vizuál a režie tandemu Ivan Zachariáš a Alice Nellis. Vzhledem k opravdu skvělé výtvarné stránce doporučujeme verzi na Blu-ray pro maximální zážitek.

Underworld: Krvavé války

Zakončení celé série je vizuálně úchvatné a určitě v něm poznáte i české lokace, třeba zámek v Hluboké nad Vltavou. Ikonická role Kate Beckinsale je zpět a je také k dispozici ve 4K rozlišení.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Adaptace skutečného příběhu odpírače zbraní a vojína, který zachránil několik desítek svých spolubojovníků v bitevní vřavě je velkým návratem Mela Gibsona na režisérskou sesli. Jedná se o jeden z nejlépe fungujících válečných filmů posledních let. Finální bitva patří k tomu nejlepšímu, co bylo na plátnech za dlouhou dobu vidět a připomíná známou vylodďovací scénu v Ryanovi.

Noční zvířata / Egon Schiele

Pro hloubavější diváky tu máme skvělé drama Toma Forda Noční zvířata, které by správně také mělo promluvit do letošních oscarových cen. Bohužel i to vyšlo naprázdno. Životopisný snímek Egon Schiele vypráví o jednom z nejprovokativnějších vídeňských umělců začátku 20. století. Pro nevázaný způsob života je dokonce nucen ukončit svůj pobyt v Českém Krumlově. Nakonec je ale stejně zatčen, čelí obvinění ze sexuálního zneužití nezletilé dívky a soudce spálí pro výstrahu jeho kresbu. Schieleho radikální malby sice pohoršovaly vídeňskou společnost, ale podobně odvážní umělci jako Gustav Klimt cítili jeho výjimečnost.


Collateral Beauty / Ploty

Will Smith jako nešťastný otec, který přišel o to nejcennější ve filmu Collateral Beauty: Druhá šance. Dojemný film je skvěle obsazený velkými hvězdami. Namátkou třeba vyberme Helen Mirren, Edwarda Nortona, Keiru Knightley nebo Kate Winslet.
Někdo staví Ploty, aby lidé nemohli dovnitř a někdo proto, aby nemohli ven. Bývalý nadějný baseballový hráč Troy Maxson se snaží zaopatřit rodinu ve světě, který mu klade jednu překážku za druhou.(Drama Ploty si odneslo několik oscarových nominací a Oscara pro Violu Davis. Film režíroval Denzel Washington.

Snowden / Toni Erdmann / Ve sklepě


Drama Snowden natočil Oliver Stone. Zpracovává známý příběh bývalého pracovníka CIA. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni.
Toni Erdmann byl nominován na Oscara. Sošku sice německý snímek nezískal, ale to vůbec nevadí. Je to jedna z nejlepších a nejzábavnějších komedií uplynulého roku.
Ve sklepě je provokativní film-esej vlivného rakouského režiséra Ulricha Seidla je stylizovaným náhledem do privátní sféry několika Rakušanů, kteří se uvnitř pečlivě udržovaných sklepů věnují svým bizarním potřebám, koníčkům, vášním a obsesím. V precizně komponovaných symetrických záběrech se tu střetávají laciné mužské fórky a drahý nábytek, dechovka a operní árie, biče a panenky, sexualita a sadismus, nacistické relikvie a fitness. Ve svých typických „oživlých obrazech” Seidl zkoumá podzemí rakouské duše.