Nový trailer Krále Artuše opravdu stojí za to (video)

Artuš tlačí svou trailerovou kampaň do finále a tentokrát to už fakt stojí za to. Máme tu nový trailer filmu Král Artuš: Legenda o meči. Pořád vlastně nevíme, čím chce nová artušovská vize Guye Ritchieho být. Vypadá to ale na velkolepý start fantasy série. Samozřejmě už se, v případě úspěchu, mluví o minimálně dalších třech pokračováních, takže plány jsou opět nesmělé. Který dnešní blockbuster nemá naplánovaný propojený multivesmír? Marvel opravdu pobláznil celý svět.

Co se nedá traileru upřít, je pořádná porce Ritchiovských trademarků. Ať už to jsou přibližovačky, zpomalovačky a detailní švenky, pro to všechno se našlo i v rozmáchlé artušovské fantasy místo, a Ritchie tak neslevuje ze svých zajetých ideálů. Finančně se mu poslední dobou ale nedaří, i přes to, že stále vytváří kvalitní filmy. Bez Sherlocka Holmese by byl ztracený, Krycí jméno U.N.C.L.E. v kinech bolestně vyhořel. Světlé finanční vyhlídky nejsou predikovány ani Artušovi. A přitom to podle ukázek začíná vypadat dost nadějně.

V roli Artuše se ukáže Charlie Hunnam, který proháněl Jaegery v Pacific Rim, jako záporák se představí Jude Law a z dalších známějších obličejů dorazí například Djimon Hounsou nebo Eric Bana.

Král Artuš: Legenda o meči (foto: Vertical Entert.)

Vizuál bude tedy nablýskaný a vypiplaný, otazník však visí nad příběhem. Trošku se obáváme přeplácanosti, ke které fantasy žánr vybízí. Zatím jsme měli šanci vidět obří slony i čarodějnického Lawa… takže o zábavu bude postaráno. Mimochodem, Warneři pořád nemohli najít Artušovi volný slot. Do kin už měl totiž dorazit víc jak před rokem, vždycky se mu ale do cesty postavil silnější soupeř. Najít místo pro rozjezd nové série očividně není jednoduché. Alespoň trikaři měli dost času na renderování. Tentokrát to díky bohu nebylo kvůli přetáčkám a jiným produkčním eskapádám, ale skutečně kvůli velké konkurenci. Tedy alespoň podle oficiálních zpráv.

Doufáme v parádní fantasy řežbu! Ritchie by si zasloužil hit jako sůl. Když to tentokrát neklapne, jedinou záchranou mu bude třetí Sherlock Holmes s Downey Jr. Pak by už mu asi producenti větší rozpočet nesvěřili.

Artuš si pro Excalibur dojde 11. května 2017.

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Vertical Entertainment © 2017