Nový trailer Transformers: Poslední rytíř láká na vypiplanou akci (video)

Michael Bay se nechce Transformerů vzdát. Se sérií, kterou v podstatě nastartoval a propůjčil jí jeho vizuální trademarky se loučí už od třetího dílu. Tak jako tak, přichází v létě pátý díl, s podtitulem Poslední rytíř. Bay však už ale před časem avizoval, že jeho poslední transformeří film to určitě nebude. Se svým týmem scénáristů, který vede oscarový Akiva Goldsman, nakopnul celé tranformeří univerzum. Příští rok mimochodem přijde samostatný spin-off s Bumblebeem, pravděpodobně pod vedením Travise Knighta (Kubo a kouzelný meč). Bay si tedy dá od robotů skutečně na chvilku pauzu. Do merku se mu však dostal dosud nepojmenovaný Transformers spin off. Že by tedy hlavní sérii opravdu opustil? Uvidíme. Máme tu nejnovější trailer i speciální ukázku.

Jak je na tom Poslední rytíř? Nová upoutávka sází na jistou dávku osudovosti. Optimus Prime po vzoru Dominica Toretta půjde proti svým přátelům a Země tak bude opět v obležení Autobotů. Že to asi zas tak horké nebude prozrazuje trailer sám. V minulých ukázkách vše končilo Optimusovým napřažením meče proti Bumblebeemu. Člověk by čekal smrtelný sek… koukněte se na trailer, jak to s ním dopadlo. I tak si ale dají solidně po tlamě, byl by v tom ale čert, kdyby na konci zase nebyli jedna velká parta.

Bay očividně do Wahlbergovy postavy dává i kus sebe, protože se mu čím dál tím víc podobá. Postava malé holčičky zase trošku kopíruje Rey za Star Wars, ale abychom nebyli jen kritičtí, vypadá to všechno moc hezky. Po čtyřce by to opravdu chtělo někam posunout. Ta nás podobně namlsala v trailerech, výsledný film však byl… trošku blbý. Byl bych rád, kdyby pětka přinesla změnu. Trailer totiž vypadá slibně, a já musím říct, že bych se na pětku rád podíval. Některé výjevy z transformersky infikovaných artušovských legend vypadají slibně, stejně jako Hopkinsův osudový voiceover. Doufejme, že budou ve filmu déle, jak pět minut.

Takže Poslední rytíř nás připravuje na bayovsky vypiplanou ohňostrojovou akci, uvidíme, jak se do toho zabalí příběh. Vizuální pozlátko totiž přestalo fungovat už někdy u třetího dílu. Teď je jej potřeba dopilovat kvalitním příběhem. Snad se nám to tentokrát poštěstí. Paramountům by to taktéž bodlo, Transformers jsou totiž jejich jedinou výdělečnou velkofilmovou sérií. Lehounce a pozvolna zvedáme palec nahoru a vyhlížíme 22. června 2017, kdy Autoboti opět naskočí do kin. A hlavně do IMAXu – celý film byl totiž zaznamenán na nové speciální 3D IMAX kamery (v následujícím videu vám to řekne sám Michael Bay).

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt © 2017