Špunti na vodě jsou v kinech – kdo z herců jezdil v mládí na vodu? (video)

V kinech je nová česká komedie pro celou rodinu Špunti na vodě. Pánové v podání Jiřího Langmajera, Hynka Čermáka a Pavla Lišky vyfasují děti a vydávají se s nimi na vodu, ačkoliv s nimi původně vůbec nepočítaly. Jejich drahé polovičky Táňa Vilhelmová, Anna Polívková a Jana Kvantiková jsou rády, že si na chvilku odpočinou, vyrazí spolu na kolech. Jenže to netuší, co se všechno semele…

Jiří Langmajer jezdil podle vlastních slov na vodu s tátou. “Teď se ale ve svém volném čase jezdím potápět. To je moje forma spojení s vodou”. Hynek Čermák odpovídá na otázku, zda někdy jezdil na vodu takto: “Já s dětmi dříve jezdil na vodu, když byly menší, vodáctví mám rád. Teď už mi  kvůli pracovnímu vytížení na sporty nezbývá tolik času.” Pavel Liška k vodáctví prozradil:Na vodu už nějaký ten rok nejezdím, ono je to totiž  pro mě zdravé. Měli jsme v Brně takovou partu kamarádů, okolo HaDivadla – herci, doktoři a architekti, bylo to krátce po studiu na JAMU. To jsme jezdívali téměř každý rok. Vlastně dneska nechápu, jak jsem to mohl tenkrát vydržet. Byla to voda… se vším všudy.”
Zato Táňa Vilhelmová na vodu nejezdila nikdy. “Absolvovala jsem to až loni s třídou jednoho z mých dětí, protože nikdo jiný nemohl. A musím říct, že voda mi nevadila, ale ta “kultura ubytování”, to už je na mne trochu moc. A to si myslím, že jsem holka do nepohody.”

Pro herce nebylo natáčení úplně jednoduché. Producent filmu Ludvík Mareček prozrazuje: “Jez se sjížděl minimálně dvacetkrát. Posádka Jirky Langmajera se vykoupala minimálně pětkrát. Z posádky Hynka se připojil jen Filip Antonio, který po projetí šlajsny bez varování skočil do vody. Největší dobrodružstvím bylo skákání jezu v podání Pavla Lišky. Vsadil jsem se s režisérem o stovku, že to Lišák neudělá a samozřejmě prohrál. Pavel jez skočil dokonce třikrát! A to i přes jasný zákaz koordinátora kaskadérů.   

Nová česká komedie Špunti na vodě je právě v kinech.

-red-
foto/video: Bioscop / Totalfilm.cz