Trailer třetího Thora je pecka – posuďte sami (video)

Tak nějak jsem tušil, že to bude pecka. Ale tohle mě docela odrovnalo. Nad komiksovými adaptacemi jsem tak nějak zlomil hůl. Je jich moc. Strašně moc. Přesto se čas od času objeví film, na který se začnu těšit jak malé děcko. No a po prvním traileru Thor: Ragnarok máme všichni v redakci jasno. Konec října budeme vyhlížet s neutuchajícím napětím. Z Ragnaroku totiž úplně čpí skvělá atmosféra.

Marvelovky jsou tím samozřejmě proslavené a je to přesně to, co na nich máme rádi. Jenže ona lehkost a svěžest je film od filmu jiná, a v některých případech může působit i trošku násilně. U Thora takovou obavu nemám. A může za to pravděpodobně režisér. Taika Waititi (Co děláme v temnotách) šel do Marvelu s tím, že chce natočit komediální komiksárnu inspirovanou filmovými osmdesátkami a je vidět, že si šel tvrdě za svým. Hudební podkres to jen a jen potvrzuje, stejně tak i neonová meziloga. Přesně to, co potřebujeme pro povrchní představu skoro už 40 let staré epochy. Je to blockbuster, takže to stačí.

Záporačku si tu střihla Cate Blanchett a zahrála si bohyni smrti Helu. Po té prahne mimochodem arcilotr Thanos, takže se s ním nejspíš potkáme taky. No a pak je tu samozřejmě Loki… To, na co ale fanoušci komiksu čekají nejvíce je, zda se v ukázce objeví Hulk. No, nechte se překvapit. A vydržte do konce! Hulk by měl mít ve filmu stěžejní roli, jelikož se s Thorem utká v galaktické aréně a potom, co si společně namelou, by se měli společně vydat na pouť po vesmíru. A řádně čistit planety, přes které se Hela prohnala, Asgard nevyjímaje.

Z ukázky jsme nadšení a nemůžeme se dočkat října. Buddy komedie s Thorem a Hulkem je přesně to, co by marvelovské univerzum mělo opět nakopnout k nějaké originalitě. V kinech se s nimi potkáme 26. října a zatím to vypadá na pořádnou pecku!

Petr Račko, Totalfilm.cz                   foto/video: Falcon / Marvel © 2017