Andy Serkis jako mistr digitálních postav – soutěž s Válkou o planetu opic

Spousta nadšených recenzí a velký divácký zájem provází očekávanou premiéru devátého filmu opičí ságy. Jak Válka o planetu opic vznikala se můžete podívat v následujícím videu. Spolu s distribuční společností CinemArt jsme pro vás připravili soutěž o originální filmové dalekohledy a bloky. 

Kromě povedeného scenáře a režijního vedení recenzenti chválí skvělé CGI efekty a především samotné opice. Podívejte se, jak renomovaná triková společnost Weta vytvářela Caesara i ostatní postavy. Andyho Serkise, který charismatického Caesara ztvárnil se také bude týkat naše otázka.

Sám Andy Serkis k vytváření ikonické role říká: “Nestojíte tu jen jako okrasa, až do chvíle, kdy je kouzlo na světě. Tou postavou prostě musíte být.” Koproducent Ryan Stafford k tomu dodává: “Tohle nezvládne kdokoliv, nestačí k tomu jen kostým a nějaké pohyby. Ti herci musí být trénovaní profesionálové.”
Opičí hrdinové vznikaly metodou motion capture, kdy jsou pohyby a mimika skutečných herců přenášeny do počítače v digitální podobě a následně užívány pro konečnou výrobu a nabalování dalších digitálních vrstev.
Sám Andy Serkis má s touto výrobou a spoluprací s Wetou bohaté zkušenosti. A právě toho se týká naše soutěžní otázka.

Soutěž o 3x dalekohled a 3x originální blok

Soutěž trvá od 15. července do 22. července 2017. Pokud chcete použít soutěžní email soutez@totalfilm.cz, nezapomeňte uvést do předmětu „Válka o planetu opic″
Dodavatelem cen je společnost CinemArt.