Liga spravedlnosti jede v nastaveném Snyderově tónu (nový trailer)

O tom, že mají Warneři s novým DC univerzem trošku problémy, jsme popsali už stohy virtuálního papíru. Zbrklost a styl, kterým Zack Snyder nakopl tohle komiksové univerzum nesedl každému a nakonec se za filmy táhl nepříjemný negativní ohon. A ten se s postupem zvětšoval. Muže z oceli ještě z pozadí jakž takž ukočíroval Christopher Nolan, v Batman v Superman však Snyder popustil uzdu své upřímné geekovosti, která se však neshodovala s vážným a depresivním tónem. Nakonec z toho tak vznikl myšmaš, který si duel ikonických hrdinů nezasloužil. I přes to, že to Snyder myslel upřímně a v dobrém.

Po tomhle neúspěchu se filmovým světem nesly zvěsti, že Snyder jako vrchní vedoucí celého DC filmového univerza už nemá tak silné slovo, a že se Warner chce Snydera po Justice League zbavit. Mezitím však přišla renesance v podobě Wonder Woman a celý DCčkový systém se uklidnil. Dál oznamoval další a další nové filmy a svou komiksovou budoucnost  Warneři neviděli zase tak černě. Osud si ale nevybírá a Zacka Snydera v tomto mezičase potkala rodinná tragédie, kdy Snyderova dcera spáchala sebevraždu. Tento fakt byl dost dlouhou dobu utajován, nakonec se ale Snyder rozhodl dát si filmařskou pauzu a věnovat se, pochopitelně, rodině. Justice League tak spadla do rukou Josse Whedona. No a to není nikdo menší, než režisér, který konkurenčnímu Marvelu neuvěřitelným způsobem nakopl Avengers. S týmovkami tak Whedon zkušenosti má. A pro Warner ještě mimojiné natočí Batgirl.

Justice League přišla na Comic – Conu s monstrózní přeepičtěnou ukázkou, ve které se už jede na plné obrátky a ukáže se zde i záporák Steppenwolf. Superman pořád nikde. I když… vydržte do konce. :-) Co ale k předvedenému materiálu říct? Inu, pokračuje se v nastaveném vizuálním stylu. Těžko říct, jestli některé záběry již nepocházejí z přetáček Whedona, nicméně, ani tentokrát, se žádná revoluce nekoná. Přestože je tu tolik ikonických hrdinů, jakoby traileru chyběla duše a nějaký ten wow efekt. Doufejme, že se nám tyto momenty schovávají do výsledného filmu, protože jestli nám v kinech nebude padat brada z toho, že vedle sebe budou stát Batman, Superman, Aquaman, Wonder Woman, Flash a Cyborg, zavaří si DC na velký problém, nehledě na úspěch Wonder Woman. Justice League totiž také slouží jako velká představovačka hrdinů, od které se v budoucnosti odpíchnou sólovky Flashe, Cyborga a také Green Lanterna.

V kinech se s Justice League setkáme 16. listopadu 2017

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Warner Bros./Totalfilm.cz © 2017