Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Liga spravedlnosti jede v nastaveném Snyderově tónu (nový trailer)

O tom, že mají Warneři s novým DC univerzem trošku problémy, jsme popsali už stohy virtuálního papíru. Zbrklost a styl, kterým Zack Snyder nakopl tohle komiksové univerzum nesedl každému a nakonec se za filmy táhl nepříjemný negativní ohon. A ten se s postupem zvětšoval. Muže z oceli ještě z pozadí jakž takž ukočíroval Christopher Nolan, v Batman v Superman však Snyder popustil uzdu své upřímné geekovosti, která se však neshodovala s vážným a depresivním tónem. Nakonec z toho tak vznikl myšmaš, který si duel ikonických hrdinů nezasloužil. I přes to, že to Snyder myslel upřímně a v dobrém.

Po tomhle neúspěchu se filmovým světem nesly zvěsti, že Snyder jako vrchní vedoucí celého DC filmového univerza už nemá tak silné slovo, a že se Warner chce Snydera po Justice League zbavit. Mezitím však přišla renesance v podobě Wonder Woman a celý DCčkový systém se uklidnil. Dál oznamoval další a další nové filmy a svou komiksovou budoucnost  Warneři neviděli zase tak černě. Osud si ale nevybírá a Zacka Snydera v tomto mezičase potkala rodinná tragédie, kdy Snyderova dcera spáchala sebevraždu. Tento fakt byl dost dlouhou dobu utajován, nakonec se ale Snyder rozhodl dát si filmařskou pauzu a věnovat se, pochopitelně, rodině. Justice League tak spadla do rukou Josse Whedona. No a to není nikdo menší, než režisér, který konkurenčnímu Marvelu neuvěřitelným způsobem nakopl Avengers. S týmovkami tak Whedon zkušenosti má. A pro Warner ještě mimojiné natočí Batgirl.

Justice League přišla na Comic – Conu s monstrózní přeepičtěnou ukázkou, ve které se už jede na plné obrátky a ukáže se zde i záporák Steppenwolf. Superman pořád nikde. I když… vydržte do konce. :-) Co ale k předvedenému materiálu říct? Inu, pokračuje se v nastaveném vizuálním stylu. Těžko říct, jestli některé záběry již nepocházejí z přetáček Whedona, nicméně, ani tentokrát, se žádná revoluce nekoná. Přestože je tu tolik ikonických hrdinů, jakoby traileru chyběla duše a nějaký ten wow efekt. Doufejme, že se nám tyto momenty schovávají do výsledného filmu, protože jestli nám v kinech nebude padat brada z toho, že vedle sebe budou stát Batman, Superman, Aquaman, Wonder Woman, Flash a Cyborg, zavaří si DC na velký problém, nehledě na úspěch Wonder Woman. Justice League totiž také slouží jako velká představovačka hrdinů, od které se v budoucnosti odpíchnou sólovky Flashe, Cyborga a také Green Lanterna.

V kinech se s Justice League setkáme 16. listopadu 2017

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Warner Bros./Totalfilm.cz © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast