Přichází očekávaný Valerian – první ohlasy jsou dobré (soutěž s filmem)

Na první ohlasy dlouho připravované sci-fi Luca Bessona Valerian a město tisíce planet jsme byli hodně zvědavi – a zatím to vypadá velmi dobře. Nejdražší evropský film všech dob stál 180 milionů dolarů a na výsledku je to prý hodně vidět. Recenzi přineseme už zítra. Teď ale zpátky k ohlasům zahraničních kolegů. Scott Menzel píše, že se jedná o nejkrásnější film, který kdy v životě viděl a srovnává zážitek z filmu s Cameronovým Avatarem. Steve Weintraub z respektovaného serveru Collider říká, že něco takového diváci ještě neviděli.
Peter Debruge z Variety zase oceňuje fungující tým obou hlavních hrdinů. Na druhou stranu se najdou i 20 procentní recenze – taková vyšla v Hollywood Reporteru, jehož redaktor filmu vyčítá přebujelost a utahanost. Vlastní názor si můžete udělat už tento čtvrtek v českých kinech. A mezitím můžete soutěžit o filmové ceny.

Valerian je Bessonovým vysněným projektem. Režisér Leona, Pátého elementu nebo nedávného hitu Lucy, se tedy vrací ke svému oblíbenému žánru. Valeriana toužil natočit už dávno, jak sám ale tvrdí, filmový svět ještě neměl technologie k tomu, aby mohl snímek vůbec natočit. Čas tedy uzrál, efekty a technologie pokročily a my se tak příští rok v létě dočkáme fantaskní podívané. Tedy alespoň doufejme. Nadšení, sebevědomí a ani finance tvůrcům očividně nechybí.

Valerian samozřejmě vychází z komiksu. Představí nám Valeriana (Dane DeHaan) a Laurelinu, (Cara Delevigne) dva vesmírné agenty pro správu lidských území, kteří dohlíží na pořádek v celém vesmíru.  Jejich putování je zavede do města Alfa, kde žije přes 17 milionů obyvatel. Najdete tu lidi i mimozemšťany. Jak už to tak bývá, vždycky se najde někdo, kdo mírumilovnému soužití tak úplně nefandí…

Ve filmu uvidíme přes 200 mimozemských bytostí a více jak polovina děje se bude odehrávat právě ve zmíněném velkoměstě. Mrakodrapy tu rostou z obou stran. Dříve bylo město na Zemi, rozrostlo se ale do takového měřítka, že bylo z planety tak nějak odejmuto. Neptejte se mě, jak. Film by měl být mixem Šíleného Maxe a Pátého elementu, což je sakra neobvyklý mix a Besson sám je zárukou toho, že by nemělo jít úplně o generický film. Vždy se snaží něčím překvapit.

Soutěž o bloky, tašky, antistres míčky a tužky k filmu

Soutěž trvá od 18. července do 25. července 2017. Pokud chcete použít soutěžní email soutez@totalfilm.cz, nezapomeňte uvést do předmětu „Valerian″
Dodavatelem cen je společnost Bioscop.

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.