Stellan Skarsgård točil s Marhoulem Nabarvené ptáče

Režisér Václav Marhoul začal o víkendu natáčet již třetí fázi filmu Nabarvené ptáče podle adaptace světového bestselleru Jerzyho Kosińského. Ten vypráví příběh židovského chlapce, který se za druhé světové války musí vypořádat s krutostí okolního světa. Na dva natáčecí dny pro něj získal i švédského charismatického herce Stellana Skarsgårda, který má na kontě více než 100 filmových rolí, mj. Dobrý Will Hunting, Tanec v temnotách, Piráti z Karibiku, Mamma Mia!, Andělé a démoni, Melancholia a další.

Václav Marhoul a Stellan Skarsgard (foto: Jakub Čech)

V roli žárlivého mlynáře se do natáčení v předchozí fázi zapojil hvězdný Udo Kier, nebo polský herec Lech Dyblik. V hlavní roli se představí devítiletý Petr Kotlár z Českého Krumlova.

Nabarvené ptáče je hluboce dramatický příběh zaobírající se bezprostředním vztahem mezi hrůzou a krutostí na jedné straně a nevinností a láskou na straně druhé. Přestože samotné dílo od svého vydání v roce 1965 způsobovalo a stále způsobuje silné kontroverze, dostalo se mu světového ohlasu i mnoha prestižních literárních cen. Jde o první a nejslavnější román autora knih Byl jsem při tom a Pinball – jednoho z nejvýznamnějších a nejvýraznějších světových spisovatelů minulého století Jerzy Kosińského.

Udo Kier a Václav Marhoul (foto: Jakub Čech)

Do kin se film podívá na jaře roku 2019.

-red-
zdroj: 2media