Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Z Kafe a Cigárka je seriál na Streamu – perlí v něm Doležalová s Vagnerovou

Populární blog herečky Marie Doležalové Kafe a cigárko dostal seriálovou podobu. První díl už je od středy k vidění na Stream.cz. Příběhy ze života herečky, které z reálných zážitků čerpá sama Doležalová, se dočkaly nejvyššího možného ocenění. Herečka za jejich knižní podobu získala Cenu Magnesia Litera. Ten samý fakt, stejně jako vítězství ve Star Dance v některých dílech sama několikrát vtipně připomene. Partnerkou a mnohdy i mentorkou je jí v seriálu kolegyně Hana Vagnerová. V roli šílených režisérů exceluje Roman Štabrňák a sami sebe si v seriálu zahrál třeba i Milan Šteindler. Uvidíme ale i další herecké hvězdy – v roli bulvární novinářky pobaví Iva Pazderková. V dalších rolích se představí i Jan Cina nebo Petr Vančura.

Každý díl šestidílného seriálu rámuje jedno konkrétní téma. První díl byl uvolněn tuto středu, každou další má premiéru nová část. Celá série se natočila za pouhých 14 dní.
„Je to produkční masakr. Chvíli trvalo, než jsme vůbec našli režiséra, který by do toho šel, protože je to fakt sebevražda točit takhle intenzivně. V seriálu je skoro padesát obsazených rolí, což je na šest dílů opravdu hodně. Skoro v každé scéně hraje nový člověk,“ popisuje náročné natáčení Marie Doležalová, která nejen napsala předlohu ke scénáři, ale zároveň v seriálu hraje samu sebe.  O herecké obsazení se staral vybraný tým odborníků. „Vytvořili jsme tvůrčí tým, do něhož patřil pan režisér Jirka Novák, já, a Vítek Bělobradský, kameraman a produkční v jedné osobě. Chtěli jsme, aby to bylo vtipné, hledali jsme komediální herce, kteří se nám líbí. Jasnou volbou byl Honza Cina, se kterým se známe už ze střední školy,“ popisuje výběr herců Marie.

Na tuhle roli jsem se záměrně nepřipravoval, i když většinou to u mě nebývá zvykem. Je to poprvé, co hraji sám sebe. Je to divné a vlastně vůbec nevím, jak se to dělá. Chci být autentický a sám jsem zvědav, jak to bude vypadat. Maruška do scénáře, i když by na to měla plné právo, moc nezasahuje, ale třeba mi řekne, jak mám být správný Honza Cina. Samozřejmě jí poslechnu,“ vypráví s úsměvem Jan Cina, těsně před natáčením milostné scény s Maruškou.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Na první díl se můžete podívat zde[/pullquote]

-red-
foto: Stream.cz, Presscode

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast