Nový Krobotův film Kvarteto uvidí jako první v Chicagu (teaser)

Na konci listopadu vejde do českých kin nový film Miroslava Krobota. Snímek Kvarteto o vztazích třicátníků napsal Miroslav Krobot s psychologem Lubomírem Smékalem, stejně jako svůj debut Díru u Hanušovic. Svou diváckou premiéru si snímek odbude na konci října v rámci Chicago International Film Festivalu. Po nejstarším festivalu na severoamerickém kontinentu se tvůrci druhého celovečerního snímku režiséra Krobota podívají do USA podruhé, v první půlce listopadu bude totiž Kvarteto uvedeno na Denver Film Festivalu. Poté bude Krobotův nový snímek soutěžit na festivalu Muces ve španělské Segovii a od 30. listopadu bude k vidění v českých kinech. Podívejte se na první teaser k filmu.


Poněkud nesourodá muzikantská čtveřice v čele se solidně vyhlížejícím, avšak lehce sucharským Robertem (Lukáš Melník), jeho partnerkou atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), extrovertním vtipálkem Tomášem (Jaroslav Plesl) a znalcem historie s přezdívkou Funés (Zdeněk Julina) spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví i v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná „Batrflaj“ (Pavlína Štorková) a „dvorní“ psychoterapeutka kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Mezi hlavními hrdiny dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden neplánovaný večírek přinese jistou katarzi i radost a s ní vytoužený pocit štěstí.

Kvarteto (foto: Falcon)

Hned v lednu uvidí Kvarteto i diváci prestižního filmového festivalu v americkém Palm Springs, kde bude uveden v sekci World Cinema Now. V českých kinech bude mít druhý celovečerní snímek Miroslava Krobota premiéru tři roky po jeho filmovém debutu Díra u Hanušovic, který vidělo v kinech více než 150 tisíc diváků a který byl oceněn třemi Českými lvy v hereckých kategoriích. Do hlavních rolí komedie o čtyřech muzikantech, třicátnících, kteří se snaží v životě najít pocit štěstí, obsadil Krobot Barboru Polákovou, Jaroslava Plesla, Lukáše Melníka a Zdeňka Julinu. Ve snímku, který se celý natáčel v historickém centru města Olomouce, dále hrají Pavlína Štorková, Jiří Schmitzer nebo Jana Štěpánková.

Kvarteto (foto: Falcon)

„Podle našeho data narození by se dalo čekat, že se budeme zabývat bilančními tématy. Nakonec to dopadlo tak, že jsme napsali scénář o vztazích třicátníků. Naši drzost omlouvá snaha zaznamenat ducha doby, kterou žijeme a která je stejná pro třicátníky i šedesátníky. Takže Kvarteto by mohlo být pro všechny divácké adresy,“ říká Miroslav Krobot o svém novém filmu, jehož scénář napsal stejně jako Díru u Hanušovic se svým kamarádem a profesí psychologem Lubomírem Smékalem. Tvůrci se rozhodli po příběhu z vesnické komunity zachytit intimní příběh z města o členech smyčcového kvarteta, které interpretuje soudobou klasickou hudbu.

Producentem filmu je Ondřej Zima ze společnosti Evolution Films, koproducentem je Česká televize, innogy a Soundsquare. Distributorem filmu je společnost Falcon.

-red-
zdroj: M. Reková
foto/video: Falcon © 2017