Čertoviny – nová pohádka Zdeňka Trošky má trailer (video)

Úplně prvním českým filmem roku 2018 bude nová pohádka Zdeňka Trošky Čertoviny. Premiéru bude mít už 4. ledna. Hlavními hrdiny pohádky jsou dva nešikovní čerti Popelák a Uhelák, kteří jsou vládcem pekel posláni za trest do světa, aby do měsíce přivedli každý jednu hříšnou duši. Jejich úkol se jim však od počátku nedaří, spíše, než aby lidi sváděli k hříchům, tak jim neúmyslně pomáhají.  V přestrojení  za čeledíny se dostanou na statek a zdá se, že konečně budou mít úspěch. Vypočítavý sedlák totiž chce svoji dceru Haničku provdat za nafoukaného statkáře Kopyta. Hanička však miluje čeledína Jana, a aby vše dobře dopadlo, je potřeba vzít na pomoc pekelné síly.

V hlavních rolích čertů  se představí Jakub Prachař a Dominick Benedikt. Pekelné osazenstvo doplnil ve filmu Karel Dobrý v roli Lucipera. Haničku hraje Sara Sandeva, jejího milého Jana mladý herec Richard Jaroslav Müller, sedláka Oldřich Navrátil, statkáře Kopyta Jaromír Nosek, selku Andrea Hoffmannová. V dalších rolích uvidíme Davida Gránského, Janu Bernáškovou, Radka Holuba.

Karel Dobrý jako Luciper ve filmu Čertoviny (foto: V. Resler)

Někteří z herců pracovali s režisérem poprvé, jiní se k němu před kameru vracejí. Jaké to bylo na Čertovinách? „Je to pro mě příjemná spolupráce. Pohoda na place a hravá atmosféra,“ říká Karel Dobrý, který si po upírovi ve Strašidlech nyní zahrál vládce pekel Lucipera.

Sára Sandeva a David Gránský (foto: CinemArt)

Já si Zdeněčka hrozně vážím i jako osoby i jako pana režiséra. Pro mě je to velká čest si zahrát v pohádce režiséra, který režíroval pohádky, na kterých jsem vyrůstala jako Princezna ze mlýna a tak dále, takže ta spolupráce je neskutečně dobrá,“  souhlasí představitelka Haničky Sara Sandeva.

„Zdeněk Troška je pohodovej, na place byla super atmosféra … pokud to někdo nezažil, tak neví. Mluvil jsem s lidmi, kteří s ním před tím točili, ať to byla Sabina Laurinová a další a všichni říkali, že mi to hrozně závidí a že jejich natáčení se Zdeňkem byly nejkrásnější časy a že je to hrozně bavilo. A měli pravdu, užil jsem si to,“ přidává se David Gránský.

Čertoviny vznikají v produkci společnosti Fénix Film, producentek Dany Volákové a Michaely Flenerové. Do kin uvede Čertoviny společnost Cinemart  4. ledna 2018.

-red-
zdroj: U. Donátová
foto/video: CinemArt, Fénix Film © 2017