Nový trailer Star Wars: Poslední z Jediů je tu! – Předprodej v Česku začíná dnes

Už od oznámení termínu předprodeje lístků, začal kolem osmých Star Wars ten správný šramot. Během léta se blockbusterová pozornost přesunula na jiné spektákly, jakmile se ale ochladilo, přišel ten správný čas na to připomenout, kdo letos bude šéfovat zimnímu období. Poslední z Jediů, aby nás pořádně namlsal pro koupi lupenů, přichází s novým trailerem. No a je to jak se patří pecka.

Osmička bude mít pozici o něco těžší než Abramsův návrat do Předaleké galaxie. Nejenže už zákonitě musí příjít s obměnou stále se opakující zápletky, mezitím se vyrovnávala se ztrátou princezny Leiy… mimojiné také musí čelit nekonečným problémům, které se kolem celé ságy vyrojily. A nakonec v prosinci dostát vysokým očekáváním a bojovat o diváckou přízeň, protože spektakulární davy se protentokrát automaticky valit do kina nebudou.

Jak se s tím Rian Johnson popasoval? Podle dostupných materiálů více než obstojně. Trailer si sice neodpustí pár spoileroidních záběrů, které si tvůrci v klidu mohli schovat do kina, jinak má trailer všechno, co by měl mít. Vše samozřejmě doplňují známé motivy Johna Williamse, ukáží se ty nejhlavnější postavy; od Rey (Daisy Ridley) a Finna (John Boyega), přes Poe Damerona (Oscar Isaac) a Kylo Rena, (Adam Driver) princeznu Leiu (Carrie Fisher) a Luka Skywalkera (Mark Hamill) až ke krátkému mihnutí arcilotra Snokea (Andy Serkis). Zvraty jsou v traileru naznačeny hlavně kolem ústřední trojice Rey – Luke – Kylo Ren a jsme nesmírně zvědaví, jak přetahování mezi světlou a temnou stránkou Síly nakonec dopadne. Karty jsou rozhozené famózně a od uznalého pokývnutí se s další ukázkou dostáváme k hypnotizování kalendáře s kolonkou prosinec.
Konkrétně 14. prosince, kdy Poslední z Jediů dorazí do kin v distribuci Falconu.

PS: Předprodej lístků odstartoval dnes, 10. 10. v 10. hodin!

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon © 2017