Pojeďte s námi do Jihlavy a zapijte to limonádou od Pragera

Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava, který se letos koná 24. – 29. října 2017 a vstupuje do třetí dekády své existence, je slavností autorského dokumentárního filmu a největší událostí svého druhu ve střední a východní Evropě. Hrdým partnerem projektu je jablářství F. H. Prager. Přijďte si užít filmy s jejich limonádou v ruce. Základem festivalového programu je sedm soutěžních sekcí. Znělku letošní Ji.hlavy vyrobil hollywoodský skladatel a experimentální filmař Jóhann Jóhannsson, který se proslavil hudbou k filmům Sicario: Nájemný vrahTeorie všeho nebo Příchozí. Jednadvacátý ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava nabídne dále rozsáhlou přehlídku filmového dokumentu z Tchaj-wanu.

    • Opus bonum je soutěžní sekcí světových dokumentů objevných svými tématy i filmovou řečí,
    • Mezi moři uvádí pozoruhodné snímky ze zemí střední a východní Evropy,
    • Česká radost zpřehledňuje nejnovější domácí tvorbu,
    • První světla jsou průřezovou sekcí debutových filmů uvedených zároveň ve světové, středo- a východoevropské či české soutěži MFDF Ji.hlava,
    • Fascinace věnuje pozornost vyhraněné podobě dokumentárního filmu – světovému experimentálnímu dokumentu,
    • Exprmtnl CZ je soutěžní přehlídka nejnovějších českých experimentálních filmů,
    • Krátká radost nabízí výběr nejlepších evropských krátkých filmů.

Další programové sekce představují aktuální dění na české i zahraniční dokumentární scéně, Reality.tv se zaměřuje na neobvyklé televizní reality show, sekce Doc-fi zkoumá hranice mezi dokumentem a fikcí, na četných Masterclasses hovoří tvůrci s diváky o principech své práce, Průhledné bytosti jsou retrospektivními profily významných filmařů.
Na festivalu svůj snímek o slovenském kontroverzním politikovi Vladimíru Mečiarovi uvede Tereza Nvotová.

Soutěž o vstupenky na Ji.hlavu a limonády od Pragera

Přijďte si užít filmy a vychutnejte si u nich limonády od F. H. Prager, který je hrdým partnerem projektu. Hrajeme o dvě vstupenky na festival a bednu zázvorové limonády F. H. Prager.


Koncepce Pragerových limonád představuje návrat skutečné limonády, nealko nápoje z ovoce a bylin, které svou kvalitou a poctivostí provedení nemají ve světě konkurenci. Naší ideou je vyrábět limonády na přírodní bázi, s vysokým podílem ovocné složky, bez barviv, aromat a dochucovadel či cukru. Pragrovy limonády obsahují přírodní cukry, pektinové složky, vlákninu a vitamíny. Dá se jich vypít hodně a tím spolehlivě utišit žízeň.

-red-
Soutěž probíhá od 17. října do 20. října 2017 včetně. Pokud chcete soutěžit emailem, nezapomeňte do předmětu napsat JIHLAVA a zašlete včetně kontaktních údajů na soutez@totalfilm.cz